Seger efter straffavgörande

5 februari 2023 21:38

På söndagseftermiddagen gästade Halmstad Hammers HC NKT Arena Karlskrona. Med 2-2 efter 65 minuters spel avgjordes matchen på straffar där KHK vann och slutresultatet skrevs till 3-2 (0-1, 1-0, 1-1, 0-0, 1-0).

Eftermiddagens match var en måstematch på flera plan, det fanns i stort sett bara vinst som räknades om tanken på spel i kvalserien skulle leva vidare.

KHK tog tag i taktpinnen från start sin vana trogen och man skapar flera vassa chanser i matchens inledning. När klockan stod på 06:55 hängde inte gästernas Tom Johansson med när Cruseman snurrade runt i offensiv zon. Kvällen första PP blev därmed hemmalagets.
KHK spelar bra i PP men pucktempot är alldeles för lågt vilket gör att gästerna reder ut det numerära underläget.
De görsta 12 minuterna av perioden är klart hemmalagets, men det är ändå det där sista som saknas. När klockan står på 13:40 bjuds gästernas Thomas Lee på ett friläge som han förvaltar på bästa sätt och vi har 0-1 på tavlan.
KHK fortsätter skapa chanser och är endast en ramträff från kvitteringen. Det är åter det sista som saknas och skotten är enkla för gästernas Jacob Crespin att rädda då de flesta har fri sikt. Perioden slutar 0-1.
Skott: 10-4

Andra perioden inleds även den bäst av hemmalaget och när väl KHK åker skridskor hänger inte gästerna med. Efter 1:33 var det dags för gästernas Victor Gagic att vila två minuter men även detta PP-spel blir lite väl ineffektivt med bra passningsspel. Halmstad reder ut även detta BP-spelet och skaffar sig ett längre anfall när de blir fulltaliga.
KHK får en offensiv tekning som Daniel Andersson vinner och Alexander Heiver klipper till direkt och 1-1 är ett faktum 6:24 in i perioden.
Hemmalaget tar nu över spelet mer och mer och skapar flera bra chanser att utöka ledningen men pucken vill inte in. Det blir lite fula efterslängar och lite grinigt men hemmaspelarna håller huvudena kalla och drar inte på sig några utvisningar. Det gör däremot gästerna och efter 15:25 höjer domaren armen för en avvaktande utvisning. August lämnar målet och KHK får in en sjätte spelare men då blåser linjemannen av matchen för sex spelare på isen för KHK.
Tack vare detta misstaget förläggs tekningen i mittzon och tyvärr skapar inte KHK någonting i spelformen denna gången. Perioden slutar 1-0.
Skott: 6-8

Lika-läge inför sista akten där hemmalaget åter tar kommandot, skulle nog påstå att det borde nog blåsts för en straff till hemmalaget efter 3:26 då Frisell dras ner vid ett friläge.
Efter 4:31 blåser domaren för en dubbelutvisning då känslorna blir lite väl starka. Spelet fyra mot fyra kunde varit bättre men KHK behåller initiativet. Man vinner tekning i egen zon och Filip Cruseman driver upp pucken, spelar elegant till Todd Winder som direktspelar till Philip Norberg som snyggt sätter 2-1. Nu blev det jubel i hallen.
Fullt rättvist efter den inledningen av perioden. Nu blir det mer böljande spel och lagen byter chanser med varandra. Halmstad är nära flera gånger att kvittera men August Hedlund är tät och samtliga hemmaspelare offrar sig i egen zon. Tyvärr så gör Hedlund ett misstag när det återstår endast 3:08 och 2-2 är ett faktum efter ett skott från tekningscirkeln som snöpligt letsr dig in i mål. Tredje perioden slutar 1-1.
Skott: 10-9

3 mot 3 spelet är speciellt men hemmalaget spelar med tålamod och skapar ett par riktigt vassa lägen. KHK kommer i en två mot ett läge men blåses av för offside vilket var mycket märkligt då puckföraren är långt för spelare två in i zonen.
Gästerna får avsluta förlängningen i PP men KHK reder ut detta och det blir straffar.

August Hedlund och Johannes Nilsson ser till att det slutar 1-1 under ordinarie straffläggning. Sedan är det August Hedlund och Todd Winder som ser till att hemmalaget tar med sig två viktiga poäng in i omklädningsrummet. Det var lättade spelare som åkte av isen denna kväll.

Nästa hemmamatch spelas lördagen den 11/2 klockan 16:00 då Visby gästar vår hemmaborg.
Vi tackar de 1328 som var på plats ikväll!

Karlskrona HK - Halmstad Hammers HC 3-2 e.str
Periodsiffror: 0-1, 1-0, 1-1, 0-0, 1-0
Skottstatistik: 28-23
Utvisningsminuter: 4-8

Målskyttar Karlskrona: Alexander Heiver, Philip Norberg, Todd Winder

Målskyttar Halmstad: Thomas Lee x2