KHK starkast i derbyt

1 december 2023 22:10

KHK tog en säker och rättvis seger i fredagskvällens derby på bortaplan mot KRIF Hockey. Slutresultatet skrevs till 2-4 (1-2, 0-1, 1-1)

Fredagskväll och derby där KRIF anordnade Enkronas-match och Soft Center Arena var uppdukat för derbyfest.
KHK cementerade en plats i Allettan efter jul med segern mot IF Troja-Ljungby i den senaste matchen och hemmalaget KRIF skulle med en seger i kvällens derby ta ett gigantiskt kliv mot att även de säkra en plats. Laddat för fight med andra ord.

Det var KHK som inledde matchen med hög fart och man tar också ledningen redan efter 1:18 genom Jesper Solomon-Frisell som driver in mot mål och relativt ohotad sätter 0-1 bakom Emil Cederlund i hemmakassen. KHK fortsältter med hög fart och press och KRIF har svårt att få till ett ordnat spel i offensiv zon.
I takt med att hemmalaget lyckas störa KHK:s uppspel mattas farten av något och KRIF får sin första riktiga chans efter drygt sju minuter in i perioden. Hemmalaget som hade problem med KHK:s höga fart spelar tightare och KHK får något svårare att ta sig in i offensiv zon.
Efter 11:22 kommer kvittering för KRIF efter ett av hemmalagets få längre anfall där Martin Ekström lämnas ensam på ena kanten och sätter 1-1 bakom Viktor Kokman.
KHK som trots allt känns rejälare i närkampsspelet skruvar upp tempot igen efter hemmalagets kvittering och i den senare delen av perioden får man ett par jättelägen efter att man vunnit puck i offensiv zon, men på något sätt räddar Emil Cederlund i KRIF-kassen.
Knappt en minut senare återtar KHK ledningen efter en riktig delikatess. Christoffer Rasch tar hand om pucken direkt efter vunnen tekning i offensiv zon, rundar kassen och lirkar in ett zorro-mål.
KHK fortsätter trycka ner hemmalaget i egen zon under den återstående tiden av perioden och vi går till periodvila med en klart rättvis ledning för KHK.
Skott: 6-14

Hemmalaget kommer ut i den andra perioden och tar initiativet under de inledande minuterna och biter sig fast i offensiv zon, men KHK räknar in och styr undan KRIF:s försök.
Istället är det Mikael Roslund som efter 3:38 utökar KHK:s ledning efter en spelvändning där han själv snyggt sätter pucken högt över Cederlunds axel.
Hemmalagets initiativ mattas av helt och KHK tar över matchbilden igen där man håller pucken i spel under långa sekvenser i offensiv zon. Man spelar med säkerhet och väntar ut hemmalagets misstag samtidigt som KRIF mattas av och får att svårare att lyfta upp sitt spel.
KRIF vaskar fram en farlighet i periodens avslutande del, men det är gästande KHK som styr och stället på isen.
Skott: 8-11

Efter 1:06 in i den tredje perioden vinner KHK en puckkamp vid rödlinjen när KRIF är på väg upp i banan. Filip Cruseman får nästan fri gata mot mål och även om han blir störd i skottögonblicket sätter han 1-4 och matchen känns avgjord.
KRIF tar en kort tid efter målet timeout när KHK fortsätter att skölja över hemmalaget och man lyckas driva upp sitt spel högre upp i banan. KHK backar av lite och ser till att tiden går.
Trots derby dröjer det till 49:04 innan kvällens första utvisning kommer och det är Christoffer Rash som får sätta sig i två minuter för hakning.
KHK med en aggresiv box ger inte KRIF några möjligheter, men precis när man lyckats spela av utvisningen styr Andreas Nordfeldt in reduceringen till 2-4 efter 11:05.
Med kontakt i matchen igen förväntades en anstormning från hemmalaget, men samtidigt som KRIF kämpar och försöker komma ikapp spelar KHK en tight försvarshockey där man vinner närkamper och ligger rätt i banan. Hemmalagets försök att komma ikapp grusas när Sebastian Borg med 3:44 kvar av perioden blir utvisad för spel med hög klubba.
Emil Cederlund ser till att KHK inte gör fler mål i matchen med en fin räddning när KHK låtit pucken gå som på ett snöre.
Skott: 10-11

En väl genomförd bortamatch gav tre nya poäng och nu väntar Kristianstads IK på bortaplan redan på söndag eftermiddag.
Grundseriens sista hemmamatch spelas på onsdagen den 6/12 klockan 19:00, biljetter finns här.
Kom och stötta laget i jakten på en ny seger.

KRIF Hockey - Karlskrona HK 2-4
Periodsiffror: 1-2, 0-1, 1-1
Skottstatistik: 24-36
Utvisningsminuter: 2-2

Målskyttar KRIF: Martin Ekström, Andreas Nordfeldt

Målskyttar Karlskrona: Jesper Solomon Frisell, Christoffer Rasch, Mikael Rolsund, Filip Cruseman