Förlängning och nyförvärv presenterades under kvällens livesändning

31 juli 2023 21:50

Under kvällens livesändning på Facebook presenterades inte mindre än tre spännande nyheter gällande truppen.


Sportchef Michael Sundlöv meddelade att 22-årige backen Gustav Berglund har förlängt sitt kontrakt med KHK och går nu in på sin andra hela säsong för klubben. Gustav värvades till KHK i februari säsongen 2021/22 och har varit en stor tillgång såväl i det defensiva och det offensiva spelet. Under säsongen som gick stod Berglund för 11 poäng (3+8) på 30 matcher under grundserien och förlängningen ger fansen möjlighet att se den tekniske backen fortsätta bidra till lagets framgångar på isen.

Näste man att presenteras var forwarden Isac Jonasson som lyfts upp i seniortruppen. Isac som är en egen produkt och skolad i KHK har under några säsonger varit med och tränat och även spelat med seniortruppen och det ska bli väldigt intressant att se honom i seniortruppen kommande säsong.

Isac på Eliteprospects.com

Sundlöv avslutade med att presentera "Fansens Spelare" som är den 28-årige forwarden Victor Cruz Rydberg.
Victors resa inom hockeyn började med moderklubben Tingsryds AIF där han började sin karriär och spelade fram till säsongen 2011/12.
Han lämnade moderklubben för spel i Linköpings HC innan han säsongen 2013/14 korsade Atlanten för spel i den kanadensiska ligan OHL med Plymouth Whalers och under samma säsong även den nordamerikanska ligan AHL med Bridgeport Sound Tigers.
Efter utlandsäventyret vände Victor hem till Sverige igen inför säsongen 2015/16 och har sedan dess representerat HC Vita Hästen och Vimmerby HC.
Under de senaste sex åren spelade Cruz-Rydberg i Kalmar HC, där han etablerade sig som en framstående forward och blev en viktig del av laget.
Tidigare meddelade Victor att han lämnar Kalmar inför den kommande säsongen när klubben efter det sena beskedet flyttas upp till HockeyAllsvenskan.

Victor på Eliteprospects.com

För att se livesändningen och presentationen av Victor i efterhand, klicka här.

Vi ser fram emot en ny spännande säsong tillsammans med Gustav samt Isac och hälsar Victor varmt välkommen till KHK!

Glöm inte "Invasion Mörrum" som anordnas i den första bortamatchen för säsongen mot Mörrums GoIS IK. Läs mer och anmäl dig här.