Storseger i fredagskvällens derby

11 november 2022 22:55

Två tvåmålsskyttar och en hållen nolla bakåt när KHK vann derbyt mot KRIF Hockey med 0-8 (0-3, 0-2, 0-3).

Hemmalaget var mer eller mindre tvugna att ta poäng för att inte halka för långt efter i jakten på en plats i Allettan. Det var därför inte så förvånande att det var KRIF som tog initiativet i inledningen av matchen, men några farliga chanser blev det inte. KHK spelade enkelt försvarsspel och de skott som KRIF avlossade var ofta i ofarliga lägen.
KRIF's offensiv mattades succesivt av när KHK jobbade sig in i matchen och efter 8:18 fiskar Todd Winder upp en puck i egen zon och kommer i ett tre mot ett-läge mot Felix Tengvall. Todd går på eget avslut och placerat distingt pucken i maskorna och sätter 0-1 på tavlan.
KHK tar nu över matchen och tre minuter senare utökar Mikael Roslund KHK's ledning när han ur dålig vinkel sätter pucken i Tengvalls vänstra kryss.
KRIF skulle få sin chans att reducera när Karl Persman åker på en utvisning efter 14:28. Men istället är det Daniel Andersson som gör 0-3 efter att KRIF tappat pucken i sitt uppspel.
I slutet av perioden drabbas KRIF av utvisning men tiden rinner ut och vi går till periodvila med 0-3 på tavlan. En period där KHK efter lite tålamod i KRIF's offensiv helt tar över iniativet och rättvist leder.
Skott: 9-10

KRIF ser ut att ha skakat av sig den första perioden och försöker återigen sätta press på KHK och man får också med sig ett numerärt överläge.
KRIF parkerar i KHK's zon men försvaret jobbar effektivt. Kort efter att KHK åter blivit fulltaliga gör Mikael Roslund sitt andra mål för kvällen när KHK utökar till 0-4 i ett läge där KRIF satsade hårt för en reducering.
55 sekunder senare får Felix Tengvall nog i KRIF-kassen när Alexander Bergström sätter 0-5 efter snyggt samspel med Filip Cruseman och in kommer istället Emil Cederlund.
De heta känslorna som brukar känneteckna ett derby saknas och matchen känns definitivt punkterad. Det är nedstämda huvuden på hemmalaget och en vass effektivitet av KHK där man dessutom spelar med bra självförtroende som sätter tonen för matchen.
Skott: 12-10

I avslutningen av den andra perioden drar KRIF på sig en utvisning som hänger med in i den tredje perioden och som inte det var tillräckligt drar hemmalaget på sig ytterligare en avaktande utvisning. KHK tackar och tar emot och sätter 0-6 när kvällens andra tvåmålsskytt Alexander Bergström slår in pucken.
KHK fortsätter i samma stil medans KRIF nog helst vill höra ljudet av slutsignalen och när 3:43 har passerat av den tredje perioden har Oscar Hagman och Alexander Heiver utökat till 0-8 vilket också blir slutresultatet.
Hade KRIF fått utdelning i inledningen av matchen hade vi kanske fått en annan utveckling av matchen, men ikväll var det inget som kunde stoppa KHK. August Hedlund tog enkelt hand om de puckarna som nådde igenom och KHK's tålamod i inledningen av matchen gjorde att hemmalagets offensiva försök i inledningen mattades av. Den högljudda tillresta KHK-publiken hade all anledning att sjunga och jubla matchen igenom.