Intervju med Mickael Areklätt

8 juni 2021 11:00

I mars tog Mickael Areklätt över ansvaret för Dam och Dam junior. Rasmus Nyberg fick en kort pratstund med Mickael Areklätt för att ställa några frågor kring hans nya uppgift som ansvarig KHK Dam/Flick.


Hur är läget?
_-Just nu är det bra. Våren är här och spelarna i dam och dam J tränar stenhårt för nästa år. _

Berätta lite kort om dig själv både av och på isen?
-Jag är en Karlskronakille som hållit på med hockey hela livet Jag jobbar som lärare och min pedagogiska grund ger mig stöd i rollen som tränare och nu sportsligt ansvarig.

Hur gick tankarna kring att få vara ansvarig för KHK Dam/Flick?
-Det är en utmaning att ta ett kliv till för dam och flick. Vi vill att fler tjejer får chans att spela hockey och utvecklas i vår förening. Drömmen är att få fostra landslagsspelare.

Angående den nya satsningen med Dam/Flick-hockey mellan 2021-2030, vad har du för tankar och mål kring detta?
-Den ligger i linje med vad vi i KHK har jobbat med de senaste åren. Vad vi behöver göra nu är att lyfta fram damerna/tjejerna ett snäpp till. Vi behöver bli fler tjejer, ledare, volontärer och fans. Vi behöver hitta en tydlig identitet. Vilka är vi? Och vad står vi för?

Vi önskar Mickael lycka till i uppdraget och ser framemot när pucken släpps till hösten. Säsongskortsförsäljningen pågår för fullt i skrivande stund - stötta KHK och köp ditt säsongskort idag!