KHK imponerade när HA-motstånd besegrades

10 september 2021 12:00

På torsdagskvällen var det dags för KHK att spela ny träningsmatch. Denna gången väntade HockeyAllsvenskt motstånd, då Kristianstad IK väntade på bortaplan.


Skåningarna har inför den här säsongen byggt det starkaste laget man har haft. De har träffat rätt med framförallt sina importer.
Det var med andra ord ett riktigt kvalificerat motstånd som väntade på laget från staun.

När pucken släpptes vann KHK första tekningen. Kristianstad var dock sugna på att ge hemmapubliken valuta för entrépengen och det är de som har första skottet på mål. Längst bak i Karlskrona stod då lugna Mika Järvinen och avvärjde det hela.
Med 3.30 spelat får KHK ett lagstraff för att man hade för många spelare på isen. Karlskrona såg till att krympa ytorna och klarade boxplay spelet med bravur. Hemmalaget skulle få en chans till i powerplay. Återigen spelar KHK förtroendeingivande i en man mindre. Det var inte bara den spelformen som man bemästrade. När chansen gavs att spela powerplay skapades många fina lägen och efter 13.11 rakar Daniel Andersson in 0-1. Ett resultat som skulle stå sig akten ut. Perioden avslutas med att Mika Järvinen gör en briljant räddning.
Med Karlskronaögon var perioden som iskall hallonsaft en varm sommardag. Man ville bara ha mer.
Skott: 8-12

Den andra perioden inleddes med att lagen bytte chanser med varandra. All vad struktur heter struntade båda lagens spelare i och de båda tränarna var nog inte nöjda med detta.
Så fick Kristianstad chansen i powerplay efter 7.47. KHK imponerar åter i boxplay och reder ut stormen. Även Karlskrona skulle få spela powerplay och det två gånger i perioden. Vid första tillfället blir man lite för petiga ett par gånger och Kristianstad bjuds på två mot ett läge. Då fanns finska muren längst bak. Mika Järvinen var helt omutlig. Desto bättre gick det i nästa powerplay för KHK. Efter ett skolexempel i hur man lirar i den spelformen gör Alexander Heiver 0-2. Detta efter en femstjärnig framspelning av Jacob Grönhagen. Passningen var som när den vassa kniven glider igenom den varma julskinkan på lilla julafton. 0-2 stod sig sedan till pausvilan.
Skott: 12-14

Tredje akten för kvällen innehöll mycket Raffel. Allt från spel fyra mot fyra till vassa målchanser för bägge lagen. Kristianstad var förstås på jakt efter både reducering och kvittering. Man tar ut målvakten med hela 3.59 kvar. Bara sekunder senare har Mikael Roslund en jättechans att punktera tillställningen med ett 0-3 mål. Nu blev det istället spelvändning och med 3.29 kvar att spela fick Mika Järvinen slutligen kapitulera. Han tar första skottet, men kan inte stå emot när Malte Sjögren kommer i andravågen. Hemmalaget fortsatte sedan att jaga kvittering. KHK spelar mycket smart och vinner matchen med 1-2.
Skott: 14-6

Sammanfattningsvis ska man aldrig dra för höga växlar på träningsmatcher. Men några saker går inte att frångå. Kristianstad har premiär om endast två veckor i HockeyAllsvenskan.
Karlskrona spelade sin blott tredje träningsmatch. Denna segern sänder tydliga signaler i hela Hockeyettan. KHK är att räkna med denna säsongen.
Hela laget gör en mycket bra insats. Det går emellertid inte att undgå och nämna Mika Järvinen i kassen. Vilket lugn han inger i allt han förtar sig. Toppklass!

MATCHFAKTA

Kristianstads IK - KARLSKRONA HK 1-2
Periodsiffror: 0-1, 0-1, 1-0
Skott: 34-32
Utvisningsminuter: 8-10

Målskyttar Kristianstad: Malte Sjögren

Målskyttar Karlskrona: Daniel Andersson, Alexander Heiver

Nästa träningsmatch spelas onsdagen den 15 september när Kalmar HC kommer på besök.

Matchstatistik från swehockey.