Seger i grundseriens sista hemmamatch

7 december 2023 09:20

KHK tog en ny seger på hemmaplan när man besegrade Tyringe SoSS med 5-0 (2-0, 2-0, 1-0).

KHK nollade gästande Tyringe SoSS och är fortfarande serieledare inför den sista omgången.

KHK var åter på banan med snabbt och effektivt spel, samtidigt som försvaret var tätt.
Hemmalaget startade matchen piggt och med hög intensitet och det dröjde inte länge innan 1-0 kom. Efter 3:22 styrde Viktor Crus-Rydberg elegant in 1-0 framför mål assisterad av Jesper Solomon Frisell.
KHK fortsatte spela mycket kontrollerat och efter 10:03 sätter Mikael Roslund 2-0 bakom Viktor Carlsson där Roslund söker diagonalpass men pucken går via försvarande Tyringe-spelare och in. Assisten stod Hugo Wendt för.
Det var i stort sett bara ett lag på i den den första perioden. Gästerna tilläts komma innanför blå och visst sköt de, men det blev inga större bekymmer för Viktor Kokman i målet.
Skott: 12-7

Andra perioden inleddes likt den första där gästerna fick jaga puck. Kvällens första utvisning drabbar Tyringe efter 5:16 in i perioden. Tyringe klarar av sitt BP spel på ett bra sätt och KHK lyckas inte få in pucken. När Tyringe åter är fulltaligt fortsätter pressen från KHK och Filip Cruseman sätter pucken i ribban. Han fortsätter slita och får fram pucken till Sebastian Sundlöv som sätter 3-0 när klockan stod på 12:20.
Det tar sedan endast tre minuter innan Martin Fransson stänker in ett slagskott från blålinjen och 4-0 är ett faktum. Matchen är redan vunnen men KHK fortsätter att jobba och perioden slutar 2-0 till hemmalagdt.
Skott: 10-0

KHK fortsätter att styra och ställa och kör över gästerna även i inledningen av den tredje perioden. Efter mycket snyggt spel av fjärdelinan är Martin Friden målskytt när han prickskjuter in 5-0 när stod klockan på 2:43, snyggt framspelad av broder Tom.
KHK fortsätter trumma på och ger inte Tyringe mycket på isen. Stundtals kunde man tro att det var spel i numerärt överläge, men det var spel fem mot fem.
Tredje perioden vinns med 1-0 och matchen slutar 5-0.
Skott: 10-6

Nu återstår det enbart en match kvar av grundserien och det är på bortaplan mot Alvesta. Sedan träning och jul innan Allettan kör igång igen. Passa på att lösa Allettankort och var på plats för att stötta killarna även i Allettan.
Vill passa på att tacka er alla som varit på plats och stöttat killarna Nu kör vi vidare på resan!!

Mer information om Allettan-kortet finns här.

Karlskrona HK - Tyringe SoSS 5-0
Periodsiffror: 2-0, 2-0, 1-0
Skottstatistik: 32-13
Utvisningsminuter: 0-4

Målskyttar Karlskrona: Viktor Crus Rydberg, Mikael Roslund, Martin Fransson, Martin Fridén