KHK i förarsätet efter dagen väl genomförda match

11 mars 2023 21:15

På lördagseftermiddagen besegrade KHK Visby/Roma med 5-2 (0-1, 1-0, 4-1) och leder nu matchserien med 2-1 i matcher.

Det var ett taggat hemmalag som äntrade isen och tog kommandot från start, det syntes vad de oranga killarna vile denna eftermiddag. Man tar tag i takt pinnen från start och skapar lägen men tyvärr så uteblir målet.
Efter 5:22 efter en ren slump där tyvärr Kokman själv klackar in pucken tar gästerna ledningen men 0-1 och målet tillfaller Emil Öhrwall.
Detta sänker inte hemmalaget det minsta utan hemmalaget trummar på, vinner närkamper och äger pucken. Efter 7:25 får KHK spela PP för första gången ikväll. Det finns mer att önska i denna spelform men man spelar pucken med bra fart, dock så saknas skärpan i skotten.
Gästerna skall ha all heder för sitt försvarspel, de ger inte KHK många chanser utan håller oss på utsidan. Perioden slutar 0-1 i gästernas favör.
Skott: 5-4

Andra perioden inleds likt den första där hemmalaget tar tag i taktpinnen och bestämmer ute på isen. Man vinner närkamper och sargdueller, sedan låter man faktiskt inte gästerna låna pucken en längre stund. Efter 5:56 kommer också helt rättvist 1-1 genom Jesper Solomon Frisell som med ryggen mot mål slår in en retur. Här har både Mikael Roslund och Johannes Nilsson haft lekstuga i offensiv zon vilket bäddar för 1-1.
Efter målet tar hemmalaget över hela handlingen i denna match och Visby kämpar och försvarar sig på ett föredömligt sätt. 17:55 så får åter KHK spela PP men inte heller detta renderar i mål, docjk ser det bättre ut än tidigare.
Mycket bra andra period av hemmalaget som bestämt sig för att inte ge gästerna för mycket att säga till om.
Perioden slutar 1-0 och hemmalaget har utjämnat tillställningen.
Skott: 15-3

Tredje perioden hinner knappt starta innan kallduschen kommer. Efter 1:29 får Eric Winbergh ett friläge från egen blå då KHK skänkt bort pucken och han gör inget misstag utan elegant sätter 1-2. Pucken hinner knappt släppas och endast 22 sekunder senare är Johannes Nilson påpassligt framför motståndarmålet och sätter dit 2-2 framspelad av Roslund och Winder.
2-2 på tavlan och gästerna hann inte alls vara glada för sitt ledningsmål. KHK visar att ett mål i baken det spelar ingen roll denna eftermiddag utan man trummar på med fart och fantasi i spelet samtidigt som man fortsätter smälla på vid sargen.
Efter 5:44 utökar Filip Cruseman KHKs ledning till 3-2 men efter ledningsmålet tappar KHK energin en smula samtidigt som Visby stressar högt.
KHKs backar får svårare att slå ut pucken ur zonen vilket ger gästerna lite längre anfall. Nu har ju KHK Kokman i målet och det avgör denna period gästerna försöker gå för kvittering. KHK reder ut pressen och när det återstår 3:04 av perioden drar gästerna på sig en utvisning, bara att tacka och ta emot. KHK spelar ett bra PP och till slut smäller John Henrion in kvällens snyggaste mål, han tar emot den vid blå tar ett par skär och pang så sitter den bakom gästernas Filip Lindblad.
Det blir "spiken i kistan" men Visby chansar ändå på att ta ut målvakten. Matchen avslutas med att Johannes Nilsson sätter sitt andra för kvällen i tom bur och matchen slutar 5-2 till ett mycket bra KHK.
Skott: 13-10

Nu är det bara att ladda om batterierna tills imorgon då pucken släpps kl 16:00 i NKT Arena Karlskrona i den fjärde matchen i matchserien.
Slut upp och ge killarna hjälpen i ryggen, idag var det en underbar stämning så släpp soffbiljetterna och se matchen på plats. Idag tackar vi samtliga 2226 som var på plats och hejade fram killarna till en härlig seger.

Karlskrona HK - Visby/Roma HK 5-2
Periodsiffror: 0-1, 1-0, 4-1
Skottstatistik: 33-17
Utvisningsminuter: 0-6

Målskyttar Karlskrona: Jesper Solomon Frisell, Johannes Nilsson x2, Filip Cruseman, John Henrion

Målskyttar Visby: Emil Öhrwall, Eric Winbergh