Seger mot Skövde IK inför 2246 på läktaren

15 februari 2023 22:25

Enkronasmatch med en härligt inramning där KHK i en sprudlande förstaperiod direkt tog kommandot. En match som hemmalaget till slut vann med 5-3 (4-0, 0-2, 1-1).

In mellan stolparna kom nyförvärvet Viktor Kokman som fick en lugn inledning på perioden då det tog 5:58 innan första skottet kom.
Vid det tillfället hade hemmalaget rivstartat och gått upp i en tremålsledning efter tre snabba mål genom Jesper Solomon Frisell, Mikael Roslund (som var tillbaka från sin skada) och till sist Alexander Bergström som pricksköt in pucken över Eric Forsbergs högra axel när klockan stannade på 2:57.
Inledningen av matchen kändes igen från tidigare hemmamatcher där KHK tog kommandot och efter intensiv press vann man puckar i offensiv zon. Målen som kom var snarlika då man vunnit puck högt upp i banan och kommit i två nästan identiska två mot ett-lägen.
Offensiven kom av sig en smula när Skövde fick en väg in i matchen efter 6:10 när KHK får spela boxplay efter utvisning och efterföljande gruff. KHK gör ett bra boxplay och även om Skövde spenderar större delen i offensiv zon ligger man rätt i positionerna och skotten som letar sig in är oftast från ofarliga lägen.
KHK återtar initiativet i perioden och efter 14:16 gör Alexander Bergström sitt andra mål för kvällen när man åter vunnit puck i offensiv zon.
Det var ett avslappnat lag med nersläppta axlar som spelade ut och man backade inte ur en närkamp i den första perioden. Skövde fick under den sista minuten press mot hemmalaget med ett långt anfall och var nära en reducering, men Kokman var tät.
Skott: 14-11

Skövde kom ut till den andra perioden efter ett allvarligt snack i omklädningsrummet. Med pressen man nu skapar tilldelas man också straffslag efter 1:06 spelat, men Viktor Kokman är åter säker mellan stolparna och räddar.
Lika övertygande som hemmalaget spelade i första perioden, lika svårspelad var perioden som kantades av avblåsningar och sönderryckt spel.
Med 7:05 spelad kommer också reduceringen från Skövde när hemmalaget slarvar och tappar puck på egen blålinje. Axel Abrahamssons skott tar i stolpen och pucken blir liggandes bakom Viktor Kokman och Emil Smedberg kan raka in pucken i den öppna kassen.
40 sekunder drabbas hemmalaget och Martin Fransson av en utvisning och i samband med situationen åker Skövde-spelarens skridsko upp och träffar Martin över handleden.
Spelet stoppades under en längre tid och Martin kunde efter egen maskin till slut ta sig ut till omklädningsrummet för vidare vård.
Hemmalaget får lite andrum av spelavbrottet och man börjar så smått ta över spelet igen, även om man inte kommer till några klara chanser.
Med halva perioden spelad ger man åter Skövde möjligheten att komma tillbaka i matchen när man straffas två gånger om, först genom en puck upp på läktaren och kort därefter en trippingutvisning. KHK reder ut det numerära underläget och närmast ett mål var Erik Santesson som ovetandes styr ett skott med skridskon precis utanför den egna stolpen.
Det hettar åter till ute på iden när Joshua Laframboise hugger på Viktor Kokman efter en avblåsning och efter det efterföljande bråket får han också helt korrekt lämna isen och kyla ner sig i omklädningsrummet.
KHK tilldelas powerplay, men man klarar inte av att överlista Eric Forsberg i Skövde-kassen. Istället är det Skövde som med 1:30 kvar åter reducerar till 4-2. Ett snabbt uppspel från egen zon där Anton Lundmark något enkelt kan ta sig in mot mål och lägga in 4-2.
Glädjande nog återvänder Martin Fransson till båset strax innan Skövdes mål till publikens stora jubel.
Skott: 7-14

Det har vilat en längre förbannelse över KHKs tvåmålsledningar och därför såg det inledningsvis bra ut när hemmalaget satte hög press på gästerna igen. Efter 3:33 åker KHK på en ny utvisning och Skövde sätter åter hård press på hemmalaget men man får ingen utdelning.
KHK återtar initiativet och har långa anfall med bra lägen och man snurrar friskt i Skövdes zon och det är inte långt ifrån att man också får med sitt ett mål.
När halva perioden återstår växlar Skövde åter upp samtidigt som hemmalaget backar av lite för att inte gå bort sig. Dock blir man ibland lite väl passiva och omständiga och Skövde gör också 4-3 efter långt anfall med 2:47 kvar.
Det var en nervös avslutning på läktaren, men med 51 sekunder kvar faststället Alexander Heiver slutresultatet till 5-3 när Skövde tagit ut målvakten. Skott: 14-8

En oerhört viktig seget för att vara med i racet om den sista slutspelsmatchen och matcherna framöver kan redan nu räknas som slutspelsmatcher för att ta sig vidare. Nästa match spelas nu på lördag mot Tranås AIF på bortaplan innan man möter IF Troja/Ljungby i NKT Arena Karlskrona onsdagen den 22 februari klockan 19:00.
Stort tack till alla 2246 som kom till arenan och hejade fram laget!

Karlskrona HK - Skövde IK 5-3
Periodsiffror: 4-0, 0-2, 1-1
Skottstatistik: 35-33
Utvisningsminuter: 17-29

Målskyttar Karlskrona: Jesper Solomon-Frisell, Mikael Roslund, Alexander Bergström x2, Alexander Heiver

Målskyttar Skövde: Emil Smedberg x2, Anton Lundmark