Dramatisk avslutning av matchen gav en poäng

22 februari 2023 22:20

IF Troja-Ljungby hade efter man gjort 0-2 med 2:30 kvar av den sista perioden alla tre poängen med sig men efter en galen avslutning av perioden kvitterade KHK med 22 sekunder kvar. I den efterföljande förlängningen fastställde Troja slutresultatet till 2-3 (0-1, 0-0, 2-1, 0-1).

Det är gästande Troja-Ljungby som tar kommandot i inledningen av matchen, men efter 1:55 är det hemmalaget som får möjligheten sätta sig i förarsätet när man tilldelas ett powerplay efter att 2:a linan snurrat i offensiv zon.
KHK får dessvärre inte till något kontrollerat spel i powerplay när bortalaget stressar högt och det är åter Troja som spelar kontrollerat medans KHK tenderar att uppträda lite väl stressat i egen zon.
Hemmalaget spelar upp sig ju närmare mitten av perioden man kommer även om man inte kommer till några vassa chanser framåt. Däremot ställer man till det för sig vid offensiv blålinje och Henrik Rommel kommer i ett friläge men Viktor Kokman spelar lugnt och räddar.
Med knappt fem minuter kvar av perioden är det KHK som kommer i två mot ett läge när Alexander Bergström lägger in pucken till en framrusande Oscar Hagman men Victor Ragnewall i gästernas mål räddar.
I situationen efter drabbas Troja av ett nytt boxplay när Carl-Johan Sjögren får sätta sig i två minuter. Vi får inledningsvis se ett bättre powerplay av hemmalaget denna gången men tyvärr drar man på sig en utvisning i offensiv zon efter 37 sekunder och vi har istället spel fyra mot fyra.
När Troja blivit fulltaliga sätter man press mot hemmamålet och efter en misslyckad rensning av KHK-försvaret, i samma sekund som KHK blir fulltaliga, tar Troja ledningen genom Lukas Macklin med 2:11 kvar av perioden.
Skott: 5-13

Efter 4:40 in i den andra perioden får KHK ett jätteläge att kvittera efter en gratischans vid Trojas mål, men innan dess har gästerna bitit sig fast i den offensiva zonen och KHK fått svårt att byta. Båda lagen försöker komma in på mål och det är Troja som fortfarande spelar mer kontrollerat än hemmalaget och har det mesta av spelet. Troja stänger ner mittzonen vilket gör att KHK har det svårt att få till något etablerat spel även om KHK börjar spela mer fysiskt för att försöka vinna närkamperna. Direkt efter kvällens andra powerbreak får hemmalaget ett nytt jätteläge när Cristoffer Lynch driver in på mål och blir nerdragen efter han fiskat upp en retur från Victor Ragnewall.
Första sekvensen i det efterföljande numerära överläget ser bra ut, men sedan sätter man sig i situationer som istället ger Troja chanser att kontrollera pucken och även utöka sin ledning.
När det återstår 3:30 kvar av perioden är det hemmalagets tur att drabbas av utvisning.
Troja sätter upp ett bra powerplay men KHK ligger rätt i positionerna där främst Erik Santesson gör ett bra arbete och boxplay-kedjorna kan till slut se till så att Troja blir lottlösa i det numerära överläget och perioden slutar mållös.
Med 0-1 på tavlan inför den sista perioden hade man fortfarande chansen att komma tillbaka i matchen och det var framförallt en lugn Viktor Krokman som fortfarande ger laget chansen att komma ifatt.
Skott: 5-7

Efter lite omformeringar i kedjorna är det hemmalaget som får en bra inledning under de tre första minuterna av den tredje perioden där man nu vinner duellerna i offensiv zon.
Hemmalaget hittar nu enklare vägar ur egen zon och efter en snabb spelvändning är man nära en kvittering när Philip Norberg och Alexander Heiver kommer i friläge men vi har fortfarande 0-1 på tavlan.
Vi ser nu flera bra sekvenser av hemmalaget som biter sig fast i offensiv zon men klockan tickar på i hög takt och med 3:53 kvar av perioden går vi till matchens sista powerbreak.
Drygt en och en halv minut senare, med 2:30 kvar av perioden missar KHK i uppspelet ur egen zon och Lukas Macklin kan göra sitt andra mål för kvällen ohotad mot Viktor Kokman och uppförsbacken blev ännu brantare.
KHK tar timeout i samband med målet och med 1:57 kvar lämnar Viktor kassen för ett sista försök att komma närmare Troja och när klockan stannar på 1:12 en det ytterst nära en reducering för KHK men Ragnewall kan efter en stökig situation framför mål blockera pucken.
Nio sekunder senare efter tekningen kommer reduceringen för hemmalaget när Johannes Nilsson kan slå in en retur från nära håll framför mål efter skott från Christoffer Rasch.
Hemmalaget fortsätter med Viktor på bänken och med 22 sekunder kvar av perioden lyfter taket när Filip Cruseman kvitterar och återigen är det en retur från nära håll efter skott från Christoffer Rasch och glädjen hos hemmalaget gick inte att ta miste på.
En smått otrolig avslutning av den ordinarie matchtiden där Troja varit det klart bättre laget efter 40 minuter. Men hemmalaget tog ny sats i den tredje perioden, och även om många såg matchen som förlorad när Troja sätter 0-2 ger man inte upp utan satsar allt framåt och först reducerar och även kvitterar med 22 sekunder kvar.
Skott: 5-9

Hemmalaget är nära att avgöra i förlängningen när man får chansen till ett friläge som man tyvärr inte kan förvalta och istället är det Troja som kort senare avgör genom Dennis Fröland och tar bonuspoängen.

En ny viktig poäng bärgades ikväll i slutfasen av serien där de två avslutande matcherna nu väntar. De två sista slutspelsplatserna står mellan KHK, Tranås och Halmstad med två poäng lagen emellan. KHK möter först HC Dalen på bortaplan nu på söndag klockan 16:00 innan allettan avslutas i NKT Arena Karlskrona den 1/3 klockan 19:00 när Mariestad BoIS HC gästar arenan. Kom och stötta laget i jakten på den sista slutspelsplatsen!