Inside KHK med Håkan Jartelius

1 december 2021 12:00

Håkan Jartelius ger oss en ny krönika i serien "Inside KHK med Håkan Jartelius".


Grundserien är färdigspelad!

Tiden flyger fram som den värsta rymdraketen och återigen höll jag på att glömma månadsskiftet igen och det är på grund av att jag har många tankar på det personliga planet nu som tar mycket av tiden. Det är dock inte därför jag skriver denna krönika så nu lägger jag undan mitt privatliv för det är ni nog inte intresserade av ändå och så går vi in i KHK-världen istället…

Så nu har vi avklarat 18 seriematcher eller 15 seriematcher, beroende på hur man ser på det. Jag har aldrig varit med om en lustigare hockeyhöst än den här.
Om förra säsongen var mycket märklig på grund av Covid 19 och inställda och flyttade matcher så var det ingenting gentemot denna hösten. Det är första gången i min långa hockeykarriär som ett lag behöver ta hjälp av både kansliet och styrelsen för att ”spela” och vinna matcher och det hände inte bara en gång och inte två gånger utan hela 3 gånger.
Mörrum, Vimmerby och Dalen ville inte komma till NKT Arena i höst på grund av ett TV-avtal eller rättare sagt ett streamningsavtal vill jag säga det heter. Vilket bra lag vi har utanför isen och väldigt jämt lag med dessutom, för dessa tre lag hade inte en chans mot vår kassör, klubbchef och ordförande med kompani för vi vann varje match med 5-0. Dessvärre har jag ingen information om vilka som blev målskyttar eller vem som var målvakt i dessa matcher. Jag måste återigen nämna den grymma laginsatsen i dessa matcher.

Det är därför extra skönt att laget på isen såg till att vinna mot dessa lag när vi fick möjligheten att avgöra returerna på isen, så det inte gavs någon möjlighet för dessa lag att gnälla att KHK kan bara vinna matcher mot oss när dom avgörs vid skrivbordet.

Dom matcherna som fastnat på mina näthinnor är båda matcherna mot Nybro och bortamatcherna mot Mörrum och Vimmerby och KRIF. Seriepremiären borta mot Nybro med full publikkapacitet på läktaren för första gången sen gud vet när, glömmer man inte bort i första taget.
Sedan ett derby nere i Mörrum är alltid roligt att närvara och speciellt när vi ligger under en bit in i tredje perioden och lyckas vända och vinna matchen, ja det är Al dente på den känslan.
Matchen uppe i Vimmerby som jag inte ens hade tänkt att åka med på, men blir övertalad av laget att åka med och sedan bli det första bortalaget för säsongen som vinner i ”tigerkulan”, det var en magisk känsla.
Matchen nere i Kallinge mot KRIF var det en briljant stämning i hallen som väckte minnen till liv till då vi hade Kockumhallen som jag tror att hallen hette då som hemmahall under en match när melodifestivalen hade lagt beslag på vår arena. Sedan har vi hemmamatchen mot Nybro då var det ett underbart tryck på båda klackarna.

Nu är som sagt grundserien färdigspelad och vi har klarat av vårt delmål att ta oss till Allettan, och om jag ska vara ärlig så är det nu på lördag som vår säsong börjar på allvar. Det fanns inga lätta matcher i grundserien men nu höjer vi nivån ett par steg till i och med att vi får fem nya stentuffa lag från dom andra serierna som gränsar till vår grundserie.

Med dessa rader tackar jag för mig för i år på khk.se och jag vill passa på att önska er en god jul och ett gott nytt år så hörs vi kanske här igen i början av 2022 om vi har tur :)

Tjingeling

#CSR2021