KHK vann i "vinna eller försvinna"matchen

7 mars 2021 19:10

Vi närmar oss avgörandet av Allettan och de åtråvärda platserna för fortsatt spel ska delas ut. KHK visade ikväll att man fortsatt vill vara med och vann bortamatchen mot Vimmerby HC med 1-2 (0-1, 1-2, 0-0) och tog därmed tre viktiga poäng i jakten.


På söndagskvällen väntade en vinna eller försvinna match för Karlskrona HK. Skulle man ha en rimlig chans att nå Play In var seger ett måste. För motståndet stod serietrean Vimmerby i deras egen kula.
Med andra ord en mycket knivig och jobbig uppgift för Karlskronas iskrigare.

Period 1

Första perioden var det dels ett avvaktande spel från båda lagen. Men det var också ett böljande spel och matchen hade svårt att ”sätta sig".

Med 14.19 spelat drabbas Vimmerby av en utvisning, som skulle visa sig bli kostsam. Efter att ha rullat runt pucken glider Lucas Edmonds in i banan och prickskjuter 0-1. Han var assisterad av Pettersson och Solomon Frisell. Något mera hände inte i perioden.
Skott: 12-8

Period 2

I den andra akten började Vimmerby per omgående sin kvitteringsjakt. Detta medförde att spelet till största delen blev förlagt i Karlskronas zon.
Kvitteringen skulle också komma. När klockan visade 7.55 sköt Josh Brittain ute från blå och vi hade 1-1 på tavlan.

KHK fick en gyllene chans till kvittering efter 10.31 spelat. Då fick man chansen i powerplay. Utdelningen kom också. Christoffer Rasch laddade stora kanonen och 1-2 var ett faktum. Tiden visade 11.22.
Samtidigt ledde Huddinge mot Mariestad med 3-1 och Nybro över Mörrum med 1-0. Plötsligt var Karlskrona med i racet igen.
Vimmerby hade sedan flera lägen till kvittering, men KHK redde ut stormen. Martin Van Schoultz storspelade då mellan stolparna. Även Karlskrona stack upp några gånger.
Skott: 14-8

Period 3

Slutperioden inleddes med boxplay för Karlskrona, då man drabbades av Abuse of Officals. KHK klarade stormen och alltjämt 1-2 på tavlan, samtidigt stod det också klart att Huddinge hade besegrat Mariestad.

I resterande del av matchen jagade Vimmerby en kvittering, men Von Schoultz var obeveklig som sista utpost. KHK stack då och då upp och skapade chanser framåt. Några fler mål skulle vi inte få se.
Skott: 9-7

Sammanfattning: Karlskrona var tvungna att vinna sin match för att vara kvar i matchen om en Play In plats. Man spelar en mycket väl genomförd bortamatch och fixar livsviktiga 3 poäng.

Samtidigt vinner Huddinge mot Mariestad och Mörrum skräller borta mot Nybro. Det innebär att tabellen i kampen om Play In platsen ser ut så här:

Mörrum har kvar Visby/Roma borta.
Visby/Roma har kvar Mariestad hemma, Mörrum hemma.
Mariestad har kvar Visby/Roma borta, Karlskrona hemma.
Karlskrona har kvar Nybro borta, Mariestad borta.

Upplagt för en riktig rysare.

MATCHFAKTA

VIMMERBY HC - KARLSKRONA HK 1-2
Periodsiffror: 0-1, 1-1, 0-0
Skott: 35-23

Målskyttar Vimmerby: Josh Brittain

Målskyttar Karlskrona: Lucas Edmonds, Christoffer Rasch

Matchstatistik från swehockey.

Nästa match spelas på tisdag när KHK gästar Nybro Vikings och Liljas Arena.