Disciplinerat spel gav KHK chans till revansch

8 mars 2023 21:40

Det var med en helt annan inställning som KHK ändrade isen i Visby Ishall under onsdagskvällen och man fick sin revansch när man utjämnat matchserien och vinner rättvist med 2-4 (0-2, 0-0, 2-2).

Efter gårdagens match mot Visby/Roma, som lämnade mer frågetecken än utropstecken, hade KHK ikväll chans till revansch. Hade man skakat av sig matchen igår eller skulle historien upprepa sig? När 60 minuter spelats hade vi det svaret vi hoppats på efter att man på ett mycket bra sätt kämpat ner hemmalaget.

Inledningen av den första perioden var en helt annan historia ikväll där vi fick se ett taggat KHK som direkt tar tag i händelserna från nedsläpp. Man tar också ledningen efter 5:01 när man checkat fast Visby i egen zon och Jacob Grönhagen kan sätta pucken bakom Filip Lindblad.
KHK fortsätter med sitt för kvällen mer fysiska spel och man spelar säkrare med ett annat lugn vilket emellanåt ger Visby problem i egen zon och hemmalaget har bitvis problem att ta sig igenom mittzon.
Matchens första utvisning drabbar KHK efter 11:42 när Todd Winder åker ut för en slashing efter en situation långt från spelet. KHK spelar ett bra boxplay och Visby har problem att komma till bra lägen. I den senare delen av boxplay-spelet blir Martin Fransson upphakad när han har pucken under kontroll och ska lägga ut pucken ur zon, men domaren väljer att fria. Istället kommer utvisningen på Visby när det återstår 7 sekunder i samma powerplay när Simon Hansson i Visby tackar nyss nämnda Fransson i ryggen bakom mål.
KHK som nu får spela powerplay förlägger spelet i offensiv zon och spelar runt tills man får läget och John Henrion avlossar ett skott som Filip Cruseman styr in till 0-2 efter 15:04.
KHK fortsätter med sitt slutspelsliknande spel och är det bättre laget i den första perioden som rättvist slutar med en ledningen med 0-2.
Skott: 9-11

Med samma attityd där KHK är mer fysiska och vinner närkamperna samtidigt som Visby är mer avvakande fortsätter man i den andra perioden att styra matchen. Man är nära att utöka till 0-3 när man kommer i ett friläge men Filip Lindblad håller hemmalaget kvar i matchen.
Visby får ett nytt försök att komma in i händelserna när Johannes Nilsson blir skickad till utvisningsbåset efter 5:03 men KHK gör ännu en stabil insats i boxplay och Visby får inte till ett skott mot mål. När utvisningen är på väg att ta slut jobbar Linus Lööf till sig en utvisning när han på egen hand stör Visby i deras uppspel och nu är det istället KHKs tur att spel powerplay.
Visby spelar mer aggresivt i sitt boxplay och KHK tillåts inte ställa upp och få till ett etablerat powerplay.
Visby försöker sedan jobba sig in i matchen i den senare delen av perioden och får några enstaka bra lägen där Viktor Kokman fortsätter sitt lugna spel och håller pucken.
KHK fortsätter emellertid att ha kontroll över händelserna i matchen och spelar disciplinerat perioden ut och går till pausvila inför den tredje perioden med 0-2 på tavlan.
Skott: 8-7

Den tredje perioden drar igång och man hade nog kunnat förutspå att Visby skulle komma ut högt och sätta press på KHK, men hemmalaget får inte spelet att stämma och får ofta problem i sina uppspel och KHK behöver inte förta sig i sina försök att stoppa Visby.
Efter 6:16 drabbas KHK av en ny utvisning när Todd Winder för andra gången ikväll får sätta sig på botbänken och denna gången skulle Visby överlista Kokman när Emil Öhrwall sätter reduceringen 45 sekunder in i sitt powerplay.
Direkt efter kvällens tredje powerbreak är det KHK som huserar i anfallszon och man återtar sin tvåmålsledning när Filip Cruseman sätter sitt andra mål för kvällen efter retur på Roope Reinis skott.
Visby tappar sitt initiativ efter KHKs tredje mål och KHK fortsätter väga situationerna noggrannt och tillåter inte Visby att kunna utnyttja några misstag. Därför kommer Visbys andra reducering för kvällen helt ologiskt när Eric Winbergh ger Visby nytt hopp med 4:02 kvar av perioden.
KHK som inte viker ner sig gör 2-4 genom Linus Lööf med 3:19 kvar direkt på tekning efter att hemmalaget slagit icing i ett misslyckat uppspel. Visby tar med 1:56 kvar ut Filip Lindblad och går för en reducering men det vill sig inte ikväll för Visby som har stora problem att komma in i KHKs zon och matchen slutar 2-4.
Skott: 9-6

En klar uppryckning från KHKs sida som revanscherar sig från gårdagens match och kontrollerar händelserna i stort sett från start till slut och vinner helt rättvist.
Även när Visby reducerar två gånger om känns det tryggt både framåt och bakåt och man fortsätter jobba som ett lag vilket blir segerreceptet ikväll.
Nu vänder matchserien hem till Karlskrona och NKT Arena Karlskrona där den tredje och fjärde omgången spelas nu på lördag klockan 16:00 och söndag klockan 16:00.
Har du inte säkrat din biljett till helgens matcher ännu finns länkar till biljettförsäljningen längst ner. Nu ser vi till att hjälpa laget till en ny seger på hemmaplan!

Visby/Roma HK - Karlskrona HK 2-4
Periodsiffror: 0-2, 0-0, 2-2
Skottstatistik: 26-24
Utvisningsminuter: 6-8

Målskyttar Visby: Emil Öhrwall, Eric Winbergh

Målskyttar Karlskrona: Jacob Grönhagen, Filip Cruseman x2, Linus Lööf