ENGAGEMANG & FRAMTIDSTRO

11 maj 2020 13:15

Klubbchef Per Rosenqvist summerar en händelserik vecka.


Vilket gensvar. Vilket engagemang. Jag finner inte ord för att beskriva de känslor som infann sig i fredags när checken på 1 606 000 kronor lämnades över.

Jag fick ett samtal från Marcus Thell som driver Stufvenäs Gästgifveri i måndags kväll att han och John Olsson på Compani 56 inte tänkte ge upp så här lätt. ”Vi ska samla ihop en miljon till fredag – 100 företag som tillsammans ska lösa det” var budskapet.
Det var kanske en punkt där deras positiva energi behövdes som mest. Under kvällen byggde den fantastiska byrån Compani 56 sajten ”#RÄDDAKHK” som lanserades 23.30 på måndagskvällen. Klockan 06.06 kom första SMS:et att 100 000 kronor var insamlat under natten. På tisdagskvällen vid 19-tiden nästa SMS att nu var det 500 000 kronor. Resten är historia.

Det visar hur mycket Karlskrona Hockey berör. Alla sluter upp när det som mest behövs. Initiativtagarna Marcus Thell och John Olsson i förgrunden och tusentals människor och företag i bakgrunden som på mindre än 96 timmar förändrar historiebeskrivningen.

Detta tillsammans med den överenskommelse som träffades med Karlskrona Kommun ger oss en stark framtidstro. Nu har vi en plan.

Ett stort tack till Marcus Thell och John Olsson för att ni tog stafettpinnen i mål när vi som mest behövde stödet. Tack till Blackbugs för att ni alltid står längst fram i ledet. Och inte minst den största eloge man kan tänka sig till alla som varit med och bidragit till insamlingen. Aldrig har väl #detärvisomärkhk varit en mer passande sammanfattning på en händelserik vecka.

Per Rosenqvist
Klubbchef