TIK

Fjärde raka segern mot Väsby

3 februari 2021 21:21
Matchrapport

Det var dags för säsongens fjärde möte mot Väsby då Timrå gästade Renew Arena. Timrå klev in i mötet med tre segrar av tre möjliga mot Väsby i ryggen, och hade givetvis sikte på ytterligare en. Matchen inleddes fartfyllt men chansfattigt av båda lagen, då vi bjöds på ett oerhört böljande spel. Det skulle dröja till den andra perioden innan nollan skulle spräckas, men efter det rann det på i ett betydligt högre tempo. När slutsignalen till slut ljuder i arenan så läser vi 2-4 på tavlan, och Timrå har alltså tagit tolv poäng på fyra möten mot Väsby.

Händelsefattigt med hektiskt avslut

Perioden inleds med ett väldigt böljande spel som inte leder till några direkta farligheter för något av lagen. Det är fartfyllt och ett högt tempo, men det händer inte särskilt mycket.

När Hawaiihockeyn har lugnat ned sig lite så är det Timrå som får matchens hittills bästa läge, när Albin Lundin kommer fri mot Andreas Bernard i Väsbymålet, men han lyckas inte hitta luckan mellan Bernards ben.

Strax därefter får Filip Westerlund ett fint dubbelläge efter en bra passning av Jonathan Dahlen, men Bernard står återigen pall för trycket.

Med drygt två minuter kvar av perioden så åker HArtmann på en rejäl tackling mot huvudet, och tumult uppstår. Det slutar med att utvsiningar delas ut till Christopher Liljewall och Adam Ohre i Timrålägret, och till Pavel Gogolev samt Johannes Nilsson för Väsby. Samtliga utom Gogolev utvisas för roughing. Gogolev utvisas för en Charging. Således fortsatt fem-mot-fem-spel.

Efter den situationen händer inte så mycket mer spelmässigt, men det är märkart irriterat mellan lagen.

Timrå spräcker nollan och drar ifrån

Den andra perioden inleds i spel fem mot fem, men redan efter 56 sekunder så får man chansen i powerplay.

Man spenderar i stort sett hela det numerära överlägets två minuter i offensiv zon och utmanar Bernard i Väsbykassen gång efter annan, men man lyckas inte få in pucken i mål.

Men visst är det Timrå som högst rättvist ska gå upp i ledning. Viktor Lodin fångar upp en puck i egen zon och sätter fart. Han åker ifrån både en och två Väsbyförsvarare för att sedan sprätta in pucken bakom Bernard.

Timrås ledningsmål agerar tändvätska för Väsby som kommer igång ordentligt i sin jakt på kvittering, men Adam Ohre håller tätt.

Drygt åtta minuter in i perioden får Timrå spela kvällens första boxplay då Liljewall blir utvisad för en hooking. Timrå står upp bra och släpper inte till några jättelägen. Med drygt 30 sekunder kvar av Liljewalls båsvända så kommer nästa Timråutvisning. Morten Madsen, tripping, 3 Timråspelare mot 5 Väsbyditon.

Man löser den situationen strålande också. Det blir aldrig riktigt farligt för Väsby.

Istället är det Timrå som får en ny chans i numerärt överläge, efter att Raphael Lavoie i Väsby åker ut i två minuter för en slashing på Adam Ohre.

Och den här gången får man utdelning. Precis innan Väsby blir fulltaligt så är det Alexander Lindelöf som med ett distinkt avslut piskar in Timrås andra mål för kvällen.

Med halvminuten kvar av perioden så skickar Jacob Olofsson in pucken i mål, efter att Viktor Lodin legat på som en pitbull och vunnit en situation i offensiv zon där Walli Walterholm plockar upp den lösa pucken och spelar den till Olofsson som inte gör några misstag.

Timrå gör jobbet

Timrå får inleda perioden i powerplay, då Väsby dragit på sig ett lagstraff i slutet av den andra perioden. Slutakten hinner knappt bli en minut gammal innan Timrå ökar på sin ledning ytterligare, då Hartmann styr in en puck levererad av Lööke.

Väsby ska dock inte gå mållösa från mötet. Raphael Lavoie lyckas att, med en inte helt ren puckträff, lirka in pucken i krysset ovanför Ohres vänstra axel. Efter målet gruffas det lite mellan målgörare Lavoie och Leon Lerebäck, vilket renderar i utvisning för de två kombatanterna och ett efterföljande fyra-mot-fyra-spel.

Väsbys jakt på reducering fortsätter, och den bär också frukt för hemmalaget. Colin Smith lyckas efter mycket om och men att forcera in pucken bakom Ohre, och efter videogranksning så har vi 2-4 på tavlan och drygt sex minuter kvar av matchen.

Med knappa fyra minuter kvar så får Väsby rejäla käppar i hjulet i sin reduceringsjakt, då de får inte mindre än två spelare utvisade samtidigt. Fem-mot-tre-spel för Timrå i hela två minuter alltså.

Timrå släpper inte ifrån sig pucken utan låter Väsby jobba. Timrå har dessutom en puck inne, men den bedöms ha sparkats in och målet döms således bort.

Resten av perioden spelas av och Timrå lämnar Renew Arena med tre nya poäng i bagaget.