Hemma
Väsby
VSB
Borta
Vita Hästen
VIT

Inför Väsby vs Vita Hästen

29 december 2020 23:23
Foto: Ola Gustafsson / Frilansfotograferna
#VHKvsVH

Det är dags för årets sista match för Väsby Hockey och för fjärde och troligtvis sista gången denna säsong ställs laget mot Vita Hästen. Väsby har två förluster och en seger mot Vita Hästen och där vinsten kom efter straffar för några veckor sedan.


Det är annars ett Vita Hästen som lite hittat tillbaka till formen igen efter två segrar på lagets tre senaste matcher. Laget slog Timrå tidigare efter storspel av nya rutinerade målvakten Christian Engstrand och nu senast var det Västerås IK som fick stryka på foten mot Norrköpingsgänget.

Vita Hästen har tagit trettiotre poäng på lagets tjugofem spelade matcher och är ett ganska målglatt gäng som såväl gör rätt många mål framåt men som även släpper in en del. Laget är näst mest effektivt i Hockeyallsvenskan så det gäller för Väsby att vara noggranna med att inte släppa till enkla lägen till laget.

Det var något som Väsby var något slapphänta med i söndags i omstarten när man förlorade i Uppsala mot Almtuna IS. Framförallt var man alldeles för slarviga med att ta onödiga utvisningar och det håller inte att göra på denna nivå. Lagen i Hockeyallsvenskan är alldeles för bra för att man ska ge dem lägen utan ska de ske, ska det vara motståndarnas egen skicklighet som ska fälla avgörandet, inte enkla onödiga misstag.

Jag har inför matchen tagit några ord med Jonathan Rodensjö som efter en längre skadeperiod i inledningen av serien nu kommit och bidragit till stadga i Väsbys offensiv. Här nedan får ni läsa vad Jonathan tyckte om matchen mot Almtuna och vad han tycker att vi kan förbättra inför onsdagens match mot Vita Hästen så att den kan bli mer framgångsrik.

Hej Jonathan! Det blev ingen rolig omstart på HA för vår del efter det lilla juluppehållet. Vad säger du om vår insats mot Almtuna?

-Hej! Helt ok, vi är inte tillräckligt desperata och hungriga och det gör att det straffar oss. För mycket onödiga utvisningar.

Vi blandar och ger i matchen men det känns ändå som att insatsen var värd poäng eller vad känner du kring delarna i matchen?

-Jo, så var det, och poäng tycker jag att vi förtjänar men hade vi varit mer på tårna så hade det varit 3 poäng till oss i den matchen. Vi startar bra och gör 0-1 och efter det så får de in 3 mål och där hamnar vi i uppförsbacke och det blir tungt. Tycker ändå att vi ger matchen en bra chans i slutet och hämtar upp till 4-3.

Trots förlusten, är det ändå något som du tycker att vi kan ta med oss inför onsdagens match mot Vita Hästen?

-Svårt att säga något specifikt utan tycker att vi ska upp i allt. Gör vi det så vinner vi på onsdag.

Du är nu tillbaka på allvar efter din skada under försäsongen som höll dig borta stor del av inledningen av HA. Hur känns det i kroppen för egen del?

-Ja, precis, det har varit tufft. Mycket rehab och styrketräning efter skadan, men är tillbaka helt nu och känns bättre och bättre för varje dag som går.

Du har ju spelat i HA tidigare med Västervik innan du kom till Väsby. Tycker du att det är någon skillnad på dagens HA kontra tidigare och vad känner du framförallt är skillnaden mot spelet i Hockeyettan?

-Jag tycker inte att det är någon större skillnad från tiden i Västervik och nu. Skillnaden från Hockeyettan är att allt går lite fortare, det går inte att göra för många misstag. Gör man det så straffas man nästan direkt på den här nivån.

Du har missat samtliga tre matcher mot Vita Hästen tidigare under säsongen så det kanske svårt att uttala dig om de tidigare matcherna. Men varför tror du att vi kommer att resa oss från söndagens insats?

-Jag tror vi kommer resa oss för att vi alla i laget vet att vi kan så mycket bättre och vi vill bevisa det för alla och såklart vill man avsluta detta år med en vinst!

Slutligen Jonathan, vad blir nycklarna för poäng på onsdag och på vilket sätt kommer du att vara bidragande till det?

-Vi behöver vara desperata och på tårna i 60 minuter, spela vårt spel och så ska det bli tre poäng. Det enkla spelet, vinna mycket puck och ett bra försvarsspel och såklart hoppas på ett mål också :).

// # 14 Jonathan Rodensjö

Väsby har inga nya skador eller sjukdomar inför matchen utan det är fortsatt Johan Lorraine samt Pontus Karlsson som är indisponibla för matchspel. Hur laget kommer att se ut i årets sista match får ni helt enkelt se när laguppställningen läggs ut dryga timmen före matchstart.