Hemma
Karlskoga
BIK
Borta
Väsby
VSB

Inför BIK Karlskoga vs Väsby

19 november 2020 22:09
Foto: Emil Särnehed / Frilansfotograferna
#BIKvsVHK

Ett effektivt, hårt och tufft spelandes BIK Karlskoga väntar Väsby Hockey under fredagskvällen på plats i självaste lejonets kula, Nobelhallen. Där väntar ett pulserandes hemmalag som sliter, som frustar och som pangar in mål när lägen ges.


Så har i alla fall beskrivningen i stort varit kring klassiska Bofors IK som ju alla numera känner till under namnet BIK Karlskoga. Men årets säsong är inget undantag. Som vanligt har laget gjort flest mål i serien, ligger etta i PP-ligan och längst ner i fair play ligan. Allt är som vanligt och denna jobbiga maskin ställs alltså Väsby emot när domaren släpper pucken klockan 19.00 på värmländsk mark.

Laget som tappade mängder med poängmakare inför säsongen har nosat upp nya. Laget har sju spelare som gjort tio poäng eller flera och längst bak har jämten Tim Juel likt han gjorde i Renew Arena för några veckor sedan, stängt igen. Det är helt enkelt ett ramstarkt BIK som Väsby ställs emot och då måste man plocka fram storspelet för att poäng ska kunna plockas och göra hemfärden till Stockholm lite mer bekvämligare.

Henrik Rommel är en formstark spelare i Väsby som har ett förflutet i just BIK Karlskoga. Två säsonger har han spenderat i den värmländska föreningen och nu kommer han på besök till Nobelhallen igen. Jag har tagit några ord med gode Henrik och hans tankar inför matchen låter så här.

Hej Henrik! Det blev en skön upphämtning där vi hämtade ikapp 0-2 till 2-2. Vad säger du om matchen som helhet?

-Hej Krister, jag tyckte att vi spelade en ganska bra match. Så klart var de skönt att vi kunde hämta upp och ta poäng men väl i övertid vill man ju alltid ha mera.

Men visst borde vi väl avgått med segern efter de många goda lägena vi skapade. Du var inblandad i en del av dem. Varför har det gått ”troll” i våra avslutningar tror du?

-Ja, precis! Jag tyckte vi skapade väldigt mycket lägen i första perioden så vi borde väl ha haft med oss något eller några mål där. Det är svårt att säga varför de blir så ibland, man kanske tänker lite för mycket istället för att bara gå på instinkt som man ofta gör när man har gjort några mål. Det är bara att jobba ännu hårdare på träning, skjuta efter träningen och vara noggrann under träningarna.

Kommer istället målet nu för din del när det vankas match i din forna hemmaarena Nobelhallen och vad tror du väntar oss där?

-Ja, det skulle vara roligt men framförallt hoppas jag vi lyckas vinna. Jag tror det kommer vänta oss en rolig fartfylld match, vi har spelat bra de senaste 3 tycker vi i laget och nu vill vi få utdelning för det också.

Jag tycker att du varit väldigt het i ganska många matcher nu. Känner du att formen sakta men säkert infunnit sig i din kropp?

-Jag håller med dig, jag känner att jag växer för nästan varje match, vinner mycket dueller där ute och skapar många lägen. Det är bara att fortsätta på det så kommer målen snart.

Slutligen Henrik, med tanke på vad du känner till om Karlskogas starka hemmaspel, vad behöver vi framförallt vara noggranna med i vårt spel då och på vilket sätt kommer du att märkas på isen i Nobelhallen?

-Jag tror att de kommer vara viktigt att vi är noggranna i vårat spel, inte drar på oss onödiga utvisningar för i powerplay straffade dem oss ganska hårt senast vi möttes. Sen att vi fortsätter jobba hårt, tar oss in med trafik på deras målvakt och som du var inne på redan, sätter dit våra lägen.

// # 7 – Henrik Rommel