Hemma
Kristianstad
KIK
Borta
Väsby
VSB

Inför Kristianstads IK vs Väsby

7 mars 2021 00:36
Foto: Markus Malmgren / Frilansfotograferna
#KIKvsVHK

Det vankas returmöte mot Kristianstad under söndagseftermiddagen när Väsby gästar Kristianstad för ännu ett möte mot seriejumbon.


Det var oerhört viktiga poäng som Väsby knep i fredags när laget slog seriejumbon Kristianstad i Scaniarinken med 4-2 efter att Paul Bittner satte det förlösande 4-2 målet i tom bur halvminuten före full tid. Det var tre poäng som satte press på MODO samtidigt som de i princip cementerade Kristianstad som seriejumbo i tabellen.

Det var glädjande nyheter i fredags men ikväll drogs mungiporna återigen neråt eftersom MODO tog sin tredje raka seger mot Björklöven. Det satte återigen MODO i ett sjupoängsöverläge mot oss med fyra matcher kvar av Hockeyallsvenskan att spela. Läget är med andra ord oförändrat där Väsby är pressade att ta trepoängare för att kunna komma förbi MODO i tabellen vilket skulle innebära fortsatt spel i Hockeyallsvenskan säsong 2021/2022.

För Kristianstad innebar förlusten i fredags att laget med stor sannolikhet kommer att komma sist i tabellen. Laget har åtta poäng färre än Väsby inför matchen och även fast de vinner söndagens match kommer de att ha svårt att hinna ifatt.

Jag tror att matchen på söndag för hemmalagets del mest handlar om att sätta sig i respekt inför ett eventuellt kval. Med tanke på poängläget inför matchen är det ju högst troligt att lagen kommer att mötas igen och det är klart att det då är bra för Kristianstads del att de har ett övertag mot Väsby.

För trots att Väsby vann i fredags så är det ju faktiskt så att Kristianstad har vunnit de två första matcherna i serien så sett till samtliga möten i serien så är det ju dem som har det psykologiska övertaget. Förhoppningsvis tar det slut efter söndagens möte och om Väsby ska kunna komma förbi MODO så är det ju faktiskt så att ännu en trepoängare behöver läggas på hög.

Truppen som åkte ner till Skåne är i princip densamma som spelade matchen i fredags. Enda skillnaden är att Oscar Bjerselius tyvärr missar matchen på grund av en skada som skedde mot slutet av matchen i fredags och hans plats kommer istället att tas av Johan Lorraine som därmed är tillbaka från skadan.

Nu får vi hoppas på ännu en urladdning under söndagen där noggrannheten och disciplinen sätts i första rummet. Om laget ska kunna haka på MODO i striden om att undvika en kvalplats så gäller inget annat än en seger. Det är tuffa bud men med endast fyra matcher kvar av grundserien finns inget annat att hoppas på.