Väsby
VSB

Vinst mot Väsby

4 november 2020 21:05

Vita Hästen vann mot Väsby, men segern satt hårt inne. Resultatet skrevs till 5-2.

William Lagesson åkte ut för slashing efter 4:14 och gästerna presterade ett hyfsat powerplay, men det var hemmalaget som fick den farligaste chansen när man kom i ett 2-mot-1-läge och pucken sånär studsade in efter att ha räddats rakt upp i luften. Minuterna efteråt var Erik Borg nära att tråckla sig igenom försvaret och även Christopher Fish prövade Henrik Lundberg i bortamålet.

Vita Hästen låg på och efter 8:43 kunde Kim Johansson trycka in ledningsmålet på skott från blå efter passning av Linus Högberg, inte alls orättvist sett till matchbilden så långt. 1-0!

Väsby ryckte dock upp sig, tog över allt mer och skapade ett flertal vassa chanser och Julius Pohjanoksa i hemmamålet fick visa upp sig från sin bästa sida.

16:32 in åkte William Lagesson på sin andra utvisning för kvällen efter en crosschecking. Väsby skapade en hel del men Vita Hästen kunde slå ifrån sig och freda målet.

Skotten slutade 6-16. Delvis hade det nog med två powerplay att göra, men Vita Hästen fick inte riktigt spelet att stämma.

Andra perioden inleddes ungefär som den första slutade. Väsby drog dock omkull Julius Pohjanoksa med en hög klubba och hemmalaget fick chans till powerplay. Man fick till lite tryck emellanåt men Väsby kunde hålla undan. Det tog dock bara ett par minuter innan Väsby drog på sig en ny utvisning för high sticking och nu var det lite bättre tryck från hemmalaget.

Väsby klarade utvisningen, men hade bara precis blivit fulltaliga när Kim Johansson drog på ett skott som Christopher Fish styrde i mål. 2-0 efter 6:41!

Hemmalaget hade en stark period och det var inte förrän framåt mitten av perioden som Väsby började ta sig in i matchen igen. Precis innan powerbreak spelade Marcus Sörenstam fram David Åslin till ett fint läge men pucken gick utanför.

Spelet gick lite fram och tillbaka men med exakt 13 minuter på klockan fick Marcus Sörensen pucken från en hårt slitande Erik Borg bakom gästernas mål och tryckte in 3-0!

Emil Lundberg åkte strax därefter ut för tripping. Väsby kunde utnyttja tillfället till att trycka in reduceringen till 3-1. Målet tände gästerna som tog över mycket av spelet de sista minuterna i perioden.

Skotten slutade 11-6. En klart bättre period av hemmalaget, men Väsby stack upp och var inte ofarliga.

Tredje perioden var minuten gammal när Väsby drog på sig en utvisning för en late hit. Vita Hästen spelade runt och skapade ett riktigt bra tryck och efter 3:31 kunde gästerna inte stå emot längre när David Åslin laddade bössan och stänkte in 4-1!

Två bra tekningar ledde så småningom fram till skott från Marcus Fagerudd och David Åslin kunde peta in returen. 5-1 efter 6:05!

Väsby stack upp och Pontus Karlsson fick ett öppet läge framför mål som Julius Pohjanoksa klarade. Istället åkte samma Väsbyspelare på en utvisning för interference i momentet efteråt. Vita Hästen skapade bra tryck men gästerna stod emot.

Gästerna försökte komma tillbaka och hade en bra period i mitten av perioden. Med fem minuter kvar kändes det som att hemmalaget kontrollerade matchen, men med 16:37 på klockan kom bortalaget i en spelvändning och tryckte in 5-2.

Tiden rann ut och Vita Hästen tog säsongens första hemmavinst! Skotten slutade 10-11, sammanlagt 27-33. Det var inte det starkaste spelet, men tre poäng är ett välkommet tillskott.