Hemma
Västervik
VVIK
Borta
Karlskoga
BIK

Inför Västerviks IK - BIK Karlskoga

14 februari 2020 08:00

Dags för omgång 46 av Hockeyallsvenskan 19/20 när fjärdeplacerade BIK Karlskoga möter tabellnian Västerviks IK på bortaplan. Nedsläpp sker 19:00 i Plivit Arena!


Västervik har svarat för en stabil säsong så här långt och placerar sig på en niondeplats, strax utanför playoff på 58 poäng efter 45 spelade matcher. Det ger ett poängsnitt på 1,28/match. Senast kommer laget från en tung 1-5 förlust borta mot Tingsryds AIF, Västerviks enda målskytt var Niklas Folin.

Rob Bordson leder den interna poängliga på 34 poäng, fördelat tio mål och 24 assist. Darren Nowick skuggar strax bakom på 33 poäng och trea placerar sig Victor Öhman på 24 poäng.

Västervik är bra i specialteams. Laget placerar sig sexa i powerplaystatistiken och utyttjar 20,95% av alla chanser. I boxplay klarar laget av 82,68%, vilket ger en femteplats i den statistiken.

Samuel Ward har vaktat kassen vid flest antal tillfällen, totalt 16 stycken med en räddningsprocent på 92.59.

I Västerviks lag hittar vi ingen spelare med BIK-bakgrund.


BIK Karlskogas segersvit på tre matcher bröts senast när laget förlorade mot toppkonkurrenten Timrå IK på bortaplan med klara 4-0.

– Visst kan man tycka att det grinade emot för oss. Samtidigt är det så att ska vi kunna vinna en så här svår bortamatch måste vi spela på topp och samtidigt ha tillgång till de flesta spelarna, sa lagkaptenen Mikael Eriksson efter förlusten.

I toppen av BIK:s interna poängliga hittar vi fortsatt Tor Immo. Forwarden har producerat 49 poäng, fördelat 24 mål och 25 assist. Två placerar sig Fredrik Forsberg på 45 och trea Jesper Kokkonen på 35 pinnar.

BIK är ligans bästa lag i spel i numerärt överläge och utnyttjar fina 29.35%. I boxplay har laget mer problem och reder endast ut 76.28 av alla utvisningar, tia i serien.

Kort snack med tränare Staffan Lundh inför kvällens match.

Västervik borta ikväll, dina tankar om motståndet?

Ganska ojämna. Ena dagen slår de topplag för att sedan förlora flera i rad mot lite sämre lag. Men vi vet att de besitter en väldigt hög högsta nivå och vi är beredda på att de kommer ut hårt direkt från start.

Något speciellt ni lagt fokus på under onsdagen och torsdagens träning?

Egentligen inte. Vi har fått in några nya spelare i truppen på slutet, det gäller att få in dem i vårt sätt att spela och att de känner sig hemma i gruppen och så vidare. Med tanke på skador med mera ser vi detta som en liten nystart, där vi ska göra en bra avslutning av grundserien för att vara hundra redo när slutspelet börjar.

Lite nytt blod in i laget som sagt, hur är läget just nu?

Berglund och Höggren är åter tillbaka i laget gentemot senast samt att Pelle Hedlund gör debut. På skadelistan har vi fortfarande Gustaf Thorell, Linus Karlsson och August Gunnarsson.


Övrig info

Nyförvärvet Pelle Hedlund gör debut i BIK Karlskoga.

Köp biljetter till kvällens match här!

Matchen sänds som alltid via Cmore

Nästa match spelas på onsdag. Då tar BIK Karlskoga emot serieledarna IF Björklöven på hemmaplan!