Björklöven
IFB

Björklöven

12 februari 2020 21:24

Björklöven blev för svåra för Vita Hästen och fick med sig alla tre poängen. Slutresultatet skrevs till 3-5.

Matchen inleddes ganska jämnt, men efter nån minut skickade en Björklövenspelare upp Arvid Aronssons hjälm i nätet och när Arvid åkte för att byta passade Björklövens Zack Palmquist på att dra på ett skott som tog på en back och studsade över Viktor Kokman i mål och 0-1 efter 1:47.

Vita Hästen gav inte tappt utan plockade upp taktpinnen och satte lite tryck på motståndarna, vilket ledde till att Björklöven fick dra på sig en utvisning för hooking efter 3:48. Hemmalaget pressade på men efter 4:21 åkte Filip Cruseman ut för high sticking.

Hemmalaget fortsatte att spela bra och skapa lägen, men det var gästerna som stack upp i ett anfall där Axel Ottosson drog på ett skott från blålinjen och David Lindquist styrde in pucken. Hemmalaget hade ditintills haft mer av spelet, men Björklöven hade varit ruggigt effektiva och gjort två mål.

Det tog dock inte lång tid efter powerbreaket tills Simon Fernholm skickade in pucken mot mål och en annars nästan övermänsklig Joe Cannata såg aldrig pucken utan 1-2 var ett faktum efter 10:34.

Hemmalaget fortsatte att pressa på och en irriterad situation bakom gästernas mål ledde till att Björklövens Oliver Larsen åkte ut för roughing. Vita Hästen hade svårt att få till ett ordnat powerplay men lyckades skapa lite tryck till slut, ett tryck som slutade med att en stressad Alexander Hellström lyfte pucken över plexit och rakt i huvudet på en olycklig åskådare.

Powerplayet fortsatte alltså men Bjlrklöven skapade den första farligheten när man skejtade förbi sista man vid blålinjen och kontrade, men Viktor Kokman klarade friläget.

16:37 in åkte Justin Crandal ut för interference sedan hade tacklat omkull en hemmaspelare bakom hemmamålet. Vita Hästen hade till en början svårt att få till ett bra powerplay igen, men med 17:57 på klockan fick Linus Andersson chansen att skjuta och han visade att alla timmarna på skottrampen i sommar inte varit förgäves när han drog på ett mäktigt slagskott rakt upp i krysset. 2-2!

Skotten slutade 9-4, något som också vittnar om den fruktansvärda effektiviteten serieledarna visade upp. Starkt av Vita Hästen att komma igen.

I inledningen av andra perioden var Björklöven starka och skapade en hel del farliga chanser. Vita Hästen stack upp men Björklöven var lite tyngre i sina anfall och efter 5:39 tog hemmalaget timeout. Först märktes ingen större skillnad, Björklöven fortsatte att ligga på, men långsamt började Vita Hästen jobba sig in i matchen igen och skapade flera kvalificerade chanser.

Efter 13 minuter spelade Christopher Fish fram Jens Holmström i en blixtrande kontring och med en mindre skicklig målvakt i motståndarmålet hade hemmalaget haft ledningen där, men fortfarande lika.

Med fem minuter kvar på klockan åkte Filip Cruseman ut för hooking. Gästerna satte upp ett bra tryck men hemmalaget stod upp bra och kunde slå ifrån sig. Istället lyckade Björklövens Axel Ottosson snacka till sig en utvisning för abuse of officials.

Vita Hästen hade svårt att utnyttja sitt numerära överläge. Istället kunde gästerna kontra sekunderna efter att man blivit fulltaliga och styra in en passning till 2-3.

Hemmalaget fortsatte försöka och med 32 sekunder kvar på tavlan åkte Björklövens Alexander Deilert ut för high sticking. Vita Hästen drog upp ett bra powerplay från början och med 6 sekunder kvar på tavlan kunde Marcus Fagerudd trycka in pucken på passning från Jens Holmström från bakom mål. Domarna videogranskade situationen och kom fram till att målet var godkänt.

Skotten slutade 11-8. Björklöven inledde starkt men Vita Hästen tog sig in i matchen och gjorde en helt godkänd period. Starkt att återigen ta sig ikapp från underläge.

Björklöven öppnade även tredje perioden starkt och med 1:59 på klockan åkte Anton Johansson ut för hooking. Det tog 22 sekunder, sen hade Björklöven tagit ledningen för tredje gången när Brian Cooper tryckte in 3-4.

Med 5:49 på klockan åkte Björklöven på lagstraff för too many players. Återigen hade hemmalaget lite svårt att utnyttja överläget, men man skapade ändå ett par chanser.

I en tilltrasslad situation i Björklövens ena hörn åkte Tyler Vesel ut för deleying the game. Han försökte provocera Vita Hästen-spelaren att slå honom för att få sällskap i båset, men lyckades inte.

Hemmalaget hade svårt att skapa något men i slutet av sitt powerplay fick man i alla fall iväg ett par skott. I samma ögonblick som gästerna blev fulltaliga gick signalen för powerbreak.

Med 5:35 kvar åkte Anton Danielsson ut för holding. Det allra farligaste som hände var dock att István Bartalis åkte till sig ett friläge, såg ut att bli upphakad och fick aldrig iväg något riktigt avslut. Det blev ingen utvisning, hur som helst.

Med 1:33 kvar på klockan plockade Vita Hästen ut Viktor Kokman men tyvärr fick Björklöven tag i pucken och kunde sätta 3-5 i tom kasse.

Hemmalaget fortsatte utan målvakt. Med 48 sekunder kvar åkte Alex Hutchings ut 2+2 för fighting, samtidigt som Arvid Aronsson åkte ut 2 minuter för roughing. Tiden rann ut och resultatet stod sig.

Skotten slutade 7-10, sammanlagt 27-22. Vita Hästen gjorde en bra match men räckte inte till hela vägen.

Nästa match är borta mot Mora på fredag, vi ses då.