Hemma
Södertälje
SSK
Borta
Karlskrona
KHK

KHKTV: Inför matchen mot SSK med Arto Miettinen

1 februari 2020 12:05

Inför kvällens match mellan Södertälje SK – Karlskrona HK, nedsläpp kl. 18:00 i Scaniarinken.


Södertälje Sportklubb
Dagens motståndare Södertälje har visat bra form under en lång period nu, och har sex segrar på de åtta senaste matcherna vilket gjort att laget nu är uppe på en sjundeplats i tabellen.

Södertälje ligger fyra i powerplaystatistiken och utnyttjar 24.68%. I spel i numerärt underläge är laget nia i ligan och står emot 76,97% av alla utvisningar.

Alexander Sahlin har vaktat kassen vid flest tillfällen och har en räddningsprocent på 90,23 och släpper i snitt in 2,89 mål/match. Fredrik Bergvik har en räddningsprocent på 87,50 och släpper i snitt in 3,75 mål/match.

Karlskrona HK
Karlskrona har en tung tid bakom sig och är i behov av en vinst. Laget tappade en 2-0-ledning till 2-3-förlust efter övertid senast mot Mora, och står på fem raka förluster.

-Vi har rensat luften och gjort en målsättning. Nu är det färdigsnackat! Nu vill vi se prestationer, sa assisterande tränare Arto Miettinen till KHKTV igår.

Positivt i spelarväg är att Viktor Liljegren är i fin målform med tre baljor på de fyra senaste kamperna. Niklas Johansson leder fortfarande den interna poängligaledningen på 33 poäng, följt av Daniel Norbe på 27 pinnar.

KHK gör mål på 16,55% av alla lägen i powerplay. I boxplay ligger laget näst sist och reder ut 73,43%.

Tanner Jaillet har vaktat kassen vid flest tillfällen av Karlskrona målvakterna. Han har en räddningsprocent på 92,08 och släpper i snitt in 2,28 mål/match. Vilket statistiskt gör honom till den tredje bästa målvakten i ligan!