BIK

Timrå segrare i intensivt toppmöte

24 november 2019 17:24
Efter match

Timrå imponerade stort och knep en välförtjänt seger i toppmötet med BIK Karlskoga. Marcus Hardegård satt avgörande 3-1 i den tredje perioden av en match där det var fullt ös från början till slut.

Drömöppning när Timrå sätter standarden

Det är ett Timrå som, åtminstone sett till tabellen, slår ur underläge när tvåan Karlskoga kommer på besök. Det bekommer såklart inte Jonathan Dahlén som inte behöver mer än dryga minuten innan han lirkar in pucken till 1-0 och ger Timrå en högst välkoommen drömstart. Kort därpå drbbas Timrå av en tripppingutvisning och Sebastian Ohlsson får åka och sätta sig i utvisningsbåset. Timrå spelar stabilt och bra i boxplay och när gästerna från Värmland väl kommer till chanser bjuder Victor Brattström på några publikfriande räddningar innan Timrå blir fulltaligt. Timrå återgår till det offensiva tryck de inledde matchen med. Det ger också resultat när Sebastian Ohlsson fint styr in Tobias Lindbergs skottpassning till 2-0. Karlskogas Tor Immo drar på sig en utvisning och Timrå får sin första chans i powerplay för eftermiddagen. Trots ett hyfsat tryck och ett par riktigt farliga chanser står Karlskoga emot. Vi hinner inte bevittna så värst mycket mer hockey med full styrka däremellan innan Leon Lerebäck drar på sig en utvisning. Karlskoga har desto svårare att komma till möjligheter och Timrå kan hyfsat smärtfritt återgå till full styrka. Efter det bjuds vi på mer av det vi redan fått se, bra Timråspel, men inga fler puckar slinker förbi någon av burväktarna. Första perioden är slut och ett smått frenetiskt Timrå tar med sig en tvåmålsledning efter en ruggigt stark period.

Utvisningarna haglar

Det blir för omgående uppenbart att lagen inte har för avsikt att sänka tempot i mittperioden. Efter elva sekunder får Timrå återigen chansen i powerplay. Trots en bra press och en del fina chanser (Åt båda håll bör tilläggas) lyckas Timrå inte utöka ledningen. I stället får Karlskoga motsvarande chans i powerplay när Jens Lööke blir utvisad. De förvaltar den desto bättre och Filip Ahl trycker in reduceringen till 2-1. Timrå återtar ändå initiaivet efter målet och matchen hettar till, som sig bör i ett toppmöte av det här slaget. Nästa utvisning svarar Marcus Hardegård för men med ett starkt boxplay, inte minst av Emil Berglund som länge kan låsa fast pucken i offensiv zon, klarar Timrå av det den här gången. Trots att tempot avtar lite med tiden blir det fysiska spelet allt mer påtagligt. För Karlskogas del straffar det sig i form av en utvisning på Oliver Eklind. Timrå fortsätter spela bra i numerärt underläge men det sista lilla saknas och gästerna blir åter fem spelare på isen utan att det rasslat i maskorna. Men det är inte slut på utvisningsfesten där. Timrås Jakob Ragnarsson drabbas av nästa utvisning i följd. Brattström fortsätter övertyga i mål när Karlskoga trycker på för en kvittering. Perioden tar slut innan Timrå hinner bli fulltaligt och vi har 2-1 när vi kliver in i den tredje perioden.

Hardegård dundrar in den berömda spiken i kistan

Timrå inleder följaktligen den tredje perioden i numerärt underläge men klarar galant av de 29 sekunder som återstår av Jakob Ragnarssons utvisning. Men det dröjer inte länge innan nästa utvisning faller, men den här gången i Timrås favör. Och nu får de rödvita lön för all möda. Marcus Hardegård laddar upp och skickar iväg en projektil som innebär 3-1 för Timrå. Matchen fortlöper i ett tempo som tycks passa Timrå utmärkt just för tillfället. Jämfört med den tidigare rasande hockeyn är det vi får bevittna i efter 3-1-målet något mer balanserat. De verkligt farliga chanser som skapas är först och främst Timrås. Matchen fortsätter så fram till att vi har ungefär fyra minuter kvar av perioden och Karlskoga tar time out. Kort därpå plockar de målvakten och går för i första hand en reducering. Men Timrå gör det vansinnigt bra i 5-mot-6-spelet och känslan är att gästerna aldrig kommer riktigt nära vare sig 3-2 eller 3-3. Segern är säkrad.

Timrå knappar alltså in på toppkonkurrenten BIK Karlskoga och efter en match som denna är det lätt att få mersmak.Tur då att vi på onsdag ställs mot Västerås på bortais innan NHK Arena står värd för ännu ett härligt toppmöte, då mot Björklöven, fredag den 29 november. Säkra din plats på tik.ebiljett.nu. Hoppas att vi ses!