Mora
MIK

Ny förlust för offensivt svagt Mora

3 november 2019 19:48

Serieuppehållet kommer lägligt för ett Mora, som har det fortsatt tungt i hockeyallsvenskan. Söndagens bortamatch mot Västerås slutade med en ny blytung förlust, och helt klart har dalalaget en hel del att fundera på. Inte minst kring hur laget ska få till en spetsigare offensiv som kan ge nödvändiga poäng i fortsättningen.

Efter 1-5-förlusten mot Modo i fredags hade Mora valt att göra vissa ändringar i sitt sätt att spela inför söndagens bortamatch mot Västerås. Det meddelade lagkaptenen Adam Masuhr i Comore-intervjun inför matchen.

-Jag tycker att vi jobbade som ett lag i matchen mot Modo och visade även bra krig och engagemang. Men nu har vi gjort ändringar på hur vi ska spela. Vi ska få in mer fart i spelet vilket ska gynna oss, menade lagkaptenen.

Men i den första perioden mot Västerås fick inte dalalaget visa upp så mycket av den tänkta farten, då laget i huvudsak fick ägna sig åt försvarsspel mot ett taggat hemmalag som tog hand om dirigentpinnen direkt från start.

Dessutom drog Mora på sig fyra utvisningar i den första perioden, vilket gjorde det än svårare att få till något konstruktivt spel framåt.

Målvaktslånet från Linköping, Matteus Ward, hade mycket att göra och svarade för flera bra räddningar, Men han fick ändå lov att kapitulera vid ett tillfälle.

Vid en av utvisningarna skulle Adam Masuhr rensa ut pucken från den egna zonen, men pucken tog istället på en medspelare och studsade in i mål. Ett slumpmål mot ett redan stukat Moralag.

Skottstatistiken i den första perioden slutade med förkrossande 13-3.

Även i den andra perioden hade Mora svårt att få till något offensivt spel.

Stora delar av perioden var det nämligen Västerås som tryckte ner gästerna långt ner i zon i anfallsvåg efter anfallvåg.

Hemmalaget gjorde rättvist både 2-0 och 3-0, och det var tur för Mora att Matteus Ward fortsatte att spela skärpt i kassen.

Moras målchanser i perioden var lätträknade.

Ett bra powerplay och ett skott från Niki Petti var allt som fanns noterat i anteckningsblocket, innan Johan Persson kunde göra sitt nionde mål för säsongen i mittperiodens slutsekunder.

Morabacken Philip Nyberg sköt ett skott, där pucken studsade fram till Johan Persson som kunde raka in pucken i nät.

I den tredje perioden försökte Mora att lyfta upp spelet och lyckades med det någorlunda, men laget hade fortsatt svårt att vaska fram de där riktigt farliga chanserna.

Två nya Morautvisningar bidrog också till att uppförsbacken fortsatte att vara tung.

Med två minuter kvar av matchen tog gästerna ut målvakten för att få spela med en man mer.

Men Matteus Ward hann inte mer än att lämna kassen, förrän Västerås skickade in 4-1-pucken i det tomma målet.

Noterbart från matchen ur Morasynpunkt är också att forwarden Nils Carnbäck saknades från start och att backen Mattias Nörstebö klev av efter den första perioden.