Hemma
Karlskoga
BIK
Borta
Karlskrona
KHK

Matchguide: Ettan och tvåan möts i A3 Arena

23 oktober 2019 10:00

Ikväll blir det toppmatch i A3 Arena när ettan Björklöven ställs mot tvåan Timrå. Onsdagen bjuder på totalt sex matcher i HockeyAllsvenskan!


FÖLJ HOCKEYALLSVENSKAN

» Biljetter
Sveriges mest underhållande liga är bäst live!

» C More
Alla matcher i HockeyAllsvenskan sänds på C More.

» HockeyAllsvenskan Live
Målrapportering från alla matcher.

DAGENS TABLÅ

19.00 Vita Hästen - Västerås, Himmelstalundshallen
19.00 Kristianstad - Almtuna, Kristianstads Ishall
19.00 Björklöven - Timrå, A3 Arena
19.00 Västervik - Mora, Plivit Arena
19.00 Karlskoga - Karlskrona, Nobelhallen
19.00 Tingsryd - MODO, Nelson Garden Arena

TABELL

C MORE STUDIOSÄNDNING

C More sänder Björklöven mot Timrå ikväll. Då bjuds det bland annat på det här:

» I uppsnacket blir det intervjuer med Alex Hutchings, Björklöven, och Jonathan Dahlén, Timrå.
» Spelarkorrarna Fredric Andersson, Björklöven, och Sebastian Hartmann, Timrå, bjuder på inside-material.
» I första pausen gästar Timrås Kent "Nubben" Norberg studion.
» I andra pausen visas en längre intervju med Björklövens back August Tornberg som bröt nacken när han var fem år.
» Alla mål från alla matcher.

VÄRT ATT VETA

» Vita Hästen har haft det något trögt på sistone. Senast blev det i alla fall en 3-2-seger efter övertid mot Kristianstad, och laget har nu två segrar på de sex senaste kamperna.

» Västerås tappade en 4-2-ledning till 4-5-förlust senast mot Tingsryd. Smålänningarna sköt två mål under slutminuterna. "Det är alldeles för dåligt", sa forwarden Anthon Eriksson till hockeypuls.se.

» Västerås är alltjämt det lag som tekar bäst i HockeyAllsvenskan. Laget vinner 57,8 % av alla tekningar.

» Kristianstad är inne i en svacka. Laget har fyra raka förluster och har bara en seger på de sju senaste matcherna.

» Almtuna däremot har börjat hitta formen efter en tung säsongsstart. Laget har två raka vinster (8-2 i målskillnad) och har tre vinster på de fyra senaste kamperna.

» Daniel Rosengren har vaktat Almtuna-målet de två senaste matcherna och har gjort det strålande. Han har motat 50 av 52 skott i de matcherna vilket ger en räddningsprocent på 96,2 %.

» Toppmöte väntar. Björklöven är etta och Timrå är tvåa i tabellen och det är bara målskillnad som skiljer dem åt. Laget som vinner ikväll kommer således att vara serieledare efter tolv omgångar.

» Björklöven blev nollade mot Almtuna senast och det var första gången i år som laget inte fick in någon puck i mål.

» Timrå har vunnit fyra raka matcher och toppkedjan fortsätter att leverera: Albin Lundin, Jonathan Dahlén och Jens Lööke har gjort 57 poäng tillsammans, och låg bakom båda målen i 2-1-vinsten mot Mora senast.

» Efter sex raka förluster så har Västervik vänt på trenden och tagit två raka vinster. Mora har en motsatt formkurva. Efter fyra raka vinster så har laget nu åkt på tre raka förluster.

» Det kan bli två nya spelare på isen ikväll. Västervik hoppas att pappersarbetet kring nye backen Brandon Burlon blir klart och att han kan spela. I Mora förväntas nyvärvade centern och gamle bekantingen Niklas Fogström göra sin första match.

» Västervik släpper - tillsammans med Södertälje - in flest mål i ligan. Hittills har laget släppt in 35 mål.

» Karlskogas Nikola Pasic blev uttagen i juniorlandslaget häromdagen och är i riktigt het poängform just nu. Han har gjort sju poäng på de tre senaste matcherna.

» Igår lånade Karlskrona in juniorlandslagscentern Nils Åman från Leksand och han väntas göra debut ikväll. 19-åringen toppar just nu poängligan i J20 SuperElit med 28 poäng på 15 matcher.

» Karlskrona har två raka förluster med målskillnaden 1-9.

» Tingsryd är i bra form med tre segrar på de fyra senaste matcherna. Senast svarade laget för en mäktig vändning mot Västerås där 2-4-underläge blev en 5-4-vinst efter två mål i slutminuterna.

» MODO är i kanonform med fyra raka trepoängare där bland annat målvakten Linus Lundin varit riktigt vass. MODO har 18-3 (!) i målskillnad i de fyra senaste kamperna.

» Ikväll spelar MODO-veteranen Oscar Hedman sin 600:e match i klubben. "Det är få förunnat att göra så många matcher i en och samma förening och det är en stor ära att jag har fått chansen att vara med så länge i MODO Hockey", säger Hedman till MODO:s hemsida.