Björklöven
IFB
Södertälje
SSK

Tung förlust i Umeå – Lundberg besviken efter att Björklöven nollat SSK: "Smög sig in en passivitet som jag inte gillar"

5 december 2018 21:20

SSK hamnade i underläge med 2-0 redan i första perioden – och man lyckades aldrig jobba sig in riktigt i matchen därefter. Björklöven kunde i stället sätta spiken i kistan, 3-0 i öppen kasse, slutet av matchen där Hugo Gustafsson återigen stod för en fin insats och fick beröm efter matchen.

Säkra biljett till SSK-Almtuna söndag 9/12 - boka biljett online här!

SE ÄVEN: Skridskohjälpen – tillsammans gör vi Södertälje bättre och får fler barn och ungdomar att åka skridskor!

Alexander Sahlin var sjuk och i stället fick George Sörensen chansen i kassen med unge J20-keepern Gustav Bågenvik som back up. Sörensen fick dock kapitulera redan efter 3.27 då Sebastian Selin letade upp pucken i målområdet efter en rörig situation framför mål och skickade in 1-0 till hemmalaget.

SSK växte sedan in i matchen och lyfte in spelet i mitten av perioden. Men i tolfte minuten kom 2-0 efter en olycklig situation där en chanspuck från sidan studsade på en skridsko och in i mål bakom en chanslös Sörensen.

I slutminuten av perioden fick Jacob Spångberg ett bra skottläge och sköt direkt. Ett skott som tog klockrent i ribban bakom Oscar Masiello i Björklöven-kassen som inte hann med i sidledsförflyttningen.

Svettiga räddningar av Sörensen

Första perioden slutade 2-0 till hemmalaget som även vann skotten med 14-4. Och i andra perioden fortsatte hemmalaget ha det mesta av spelet. SSK stack upp då och då och bland annat fick kedjan med Ludwig Blomstrand, Hugo Gustafsson och David Åslin tryck under några byten.

I övrigt var det dock mest Björklöven som skapade chanser och George Sörensen fick göra några svettiga ingripanden.

I slutminuten fick fjärdekedjan bra press i anfallszon och snurrade friskt efter bra jobb av Lindbäck, Gråhns och Höglund. Pucken ville dock inte in och SSK var alltjämt i underläge med 2-0 inför sista akten.

3-0 i öppen kasse

Även i inledningen av tredje var det fjärdeformationen med Höglund, Gråhns, Lindbäck som skapade mest oreda i Björklövens zon. Efter knappafyra minuter åkte David Åslin ut för tripping och SSK fick döda ett powerplay. Det gjorde man dock formidabelt.

SSK vaskade om i kedjorna och försökte få igång det offensiva spelet, men i stället åkte man på utvisningar och efter halva tredje spelad fick man spela tre mot fem i dryga minuten. Den situationen redde man dock ut, bland annat genom föredömligt jobb av unge Hugo Gustafsson.

– Hugo gör det jättebra. Det sättet han läser spelet på och hur han agerar på det. Jättebra insats, sade Ulf Lundberg till Cmore efter matchen.

Vassaste chansen därefter hade Ludwig Blomstrand som sköt ett jätteskott, som dock återigen gick i ribban och ut.

– Det är så i den här sporten. Små marginaler och får man in ett mål ger det energi som kan ge ett eller flera till, men det fick vi inte i dag och vi får gå till oss själva också och ta oss in mer framför mål, sade Ulf Lundberg.

SSK försökte få till en sista forcering genom att ta ut Sörensen och satsa på spel med sex utespelare i slutminuterna, men dock kom i stället 3-0 i öppen kasse.

– Vi är inte riktigt med i början, känslan innan match var riktigt bra och det var tänt. Men någonstans smög det sig in en passsivitet som jag här och nu inte vet var den kommer ifrån, sade Ulf Lundberg till Cmore efter matchen.

Nu väntar Almtuna hemma i Scaniarinken på söndag. Kom och stötta laget till en seger då även nya Emil Bejmo gör debut.

– Det blir en injektion, säger Lundberg.

MATCHFAKTA: Björklöven - SSK

Slutresultat: 3-0 (2-0, 0-0, 1-0)

Målskyttar: 1-0 Sebastian Selin (Lundberg, Emmerdahl), 2-0 David Lindqvist (Ericsson, Åkerman), Alexander Wiklund (Tornberg, Peterson)

Skottstatistik: 39-21

Utvisningsminuter: 4-12

Publiksiffra: 3 334