TIK

Timrå tar hem kvalet till NHK Arena!

2 april 2018 21:44
Efter match

Timrå inledde matchen svagt men trots det hade ledningen. En ledning man inte lyckas behålla då Karlskrona bombarderade Haukeland med puckar i större delen av perioden utan det krävdes en riktigt stark tredjeperiod för Timrå att förlänga säsongen och ta kvalet hem till NHK Arena en sista gång denna säsong!

Timråledning trots svag period

Det är Karlskrona som kommer ut starkare än Timrå inledningsvis. Dock är matchen avvaktande och inget lag skapar några ordentliga målchanser i de första 9 minutrarna. Timrås problem är att man inte lyckas etablera spel i offensiv zon. Strax därefter fäller Johan Johnsson Karlskronas Mattias Guter och får åka och sätta sig i utvisningsbåset i två minuter. I det efterföljande powerplayspelet kopplar Karlskrona ett rejält grepp på pucken och skapar en hel drös med riktigt farliga målchanser. Men laget och Henrik Haukeland i målet står stabila och klarar sig igenom utvisningen. Karlskrona fortsätter att vara det bättre laget även efter utvisningen och Timrå har fortsatt samma problem som tidigare. Man klarar inte av att etablera spel i offensiv zon. När klockan står på 13.48 kommer Johan Persson in i offensiv zon med ett gäng Karlskronaspelare runt sig men passar till vänsterkanten där Vilmos Galló står helt fri och stänker in ledningsmålet för Timrå IK!

Det dröjer dock knappt en halv minut innan Timrå åker på ytterligare en utvisning. Även denna gång skapar Karlskrona några riktigt bra chanser att göra mål men laget står stabil – även fast det såg väldigt svettigt ut ett tag där! Timrå klarar sig till slut genom utvisningen och får någon minut senare en utvisning med sig och får spela powerplay för första gången i matchen. Man lyckas dock inte skapa något av värde under de två minutrarna av numerärt överläge. Man har fortsatt svårt att etablera spel i offensiv zon och skapa press mot Karlskronas målvakt och backar. Ungefär samtidigt som Timrås powerplay tog slut tog även perioden slut och vi gick till periodsvila med 0-1.

Karlskrona kvitterar trots att Timrå har bättrat på sitt spel

Andra perioden inleds likt den första perioden väldigt avvaktande. Det är inget av lagen som lyckas skapa någon press på motståndarna och spelet blir istället intetsägande där inget lag skapar några chanser. Det dröjer fram till minut 4 innan Timrå tar kommandot och etablerar sitt spel i offensiv zon under långa stunder. Karlskrona har ett par uppstickare där Timrå slarvat till det och Karlskrona skapat något bra läge men överlag är det Timrå som är det bättre laget. Karlskrona kommer dock tillbaka något efter powerbreaket där man skapar tung press över en tid där man tvingar Timrås Didrik Strömberg att ta en utvisning. Likt Karlskronas tidigare powerplay så skapar dom en enorm press men även denna gång håller laget emot. Timrå klarar säg än en gång genom deras press men 50 sekunder efter att Timrå har blivit fulltaliga så lyckas Karlskronas Mattias Guter gröta in en puck som går in bakom Haukeland och matchen är kvitterad. Strax därefter får Joachim Rohdin en stenhård puck på sin fot och får riktigt ont. I smärtan slashar han en timråspelare och drar på sig en utvisning som Mattias Guter får sitta av då Rohdin åker ur för att få behandling. Timrå lyckas inte ta ledningen under det kommande powerplayspelet och strax därefter är perioden över med ställningen 1-1. Den stora skillnaden lagen emellan är att Karlskrona skapar lägen och träffar mål medans Timrå allt som oftast skjuter utanför eller över Karlskronas mål.

Ett helt nytt Timrå kommer ut i tredje perioden

Tredje perioden går igång och det är två lag som vill avgöra. Perioden inleds dock lite intetsägande men efter ca fyra minuter kommer Timrå i ett anfall där det blir lite oklart vad som händer runt Karlskronas mål. Vad som händer är dock att Jacob Olofsson trycker in ledningsmålet för Timrå! Mathcen hinner knappt återupptas innan Jonathan Dahlén utökar till 1-3 och nu tar även Karlskrona timeout. Timrå kom verkligen uten i perioden som ett helt nytt lag. Strax efter det så skjuter även Vilmos Galló en puck rätt i ribban. Timrå är det klart bättre laget i tredje perioden och med 8 minuter kvar av perioden får Emil Berglund Cory Muprhys klubba i ansiktet och får sätta sig i utvisningsbåset i 4 minuter då det blev blodvite från Berglund. Karlskrona klarar sig utan insläppt mål men med 2 minuter kvar av perioden åker man på ytterligare en utvisning. Denna gång på grund av för många spelare på plan. Man har två mål att hämta upp för att ta matchen till förlängning vilket man inte klarar av att göra. Timrå går segrandes ur matchen med 1-3 och förlänger säsongen!

Nästa match spelas i NHK Arena och biljetterna släpps kl 22:00 ikväll!