"Honken" dominerade i comebacken

24 februari 2018 17:55

Johan "Honken" Holmqvist spelade sin första match på nästan ett helt år när Karlskrona tog en viktig bortaseger. Det var dessutom mot hans gamla lag Brynäs vilket framkallade en hel del känslor hos målvaktsfantomen.

Johan Holmqvist var tillbaka på isen och mellan stolparna. Karlskronas nyförvärv hoppade in och fick efter bara någon minut göra en vass räddning på Juuso Ikonens skott från nära håll.

Det skapades under den inledande 20 minuterna en del lägen åt båda håll, men den rätta skärpan saknades.

–Det märks på båda lagen att vi inte spelat på ett tag, lite slarviga passningar och så. Vi har sagt att vi ska börja på noll och bygga något för framtiden nu, sa Brynäs Jesper Jensen till C More.

Mållöst efter en period alltså, men i andra tog målskyttet fart. Brynäs inledde med ett mål i powerplay genom Drew Miller, men Karlskrona repade mod och kvitterade. Joel Kellman höll sig framme med en styrning.

Just Kellman var i allra högsta grad inblandad i gästernas ledningsmål i slutet av perioden, ett sannerligen tjusigt hockeymål. Pucken gick som på ett snöre och Carl Persson avslutade kliniskt.
–Vi har ett tufft läge men vi har pratat om att gå in och våga lira. Ett riktigt bra hockeymål det sista, vi trivs bra ihop, kommenterade Kellman till C More.

"Är väldigt nöjd över min prestation"

Ja, Karlskrona och Johan Holmqvist verkade trivas alldeles utmärkt i Gävle. Halvvägs in i tredje perioden fick de chansen i fyra minuters powerplay. Då satte Bobbo Pettersson 1-3 vilket gjorde att Brynäs tvingades chansa mer.

Hemmalaget tog ut målvakten, men då kunde Mattias Guter sätta 1-4 i öppen kasse istället.

Holmqvist spelade riktigt stabilt och var lite tagen efter segern.
–Jag hittade rätt anspänning idag. Känslan är jättekonstig, jag menar första matchen spelas i mitt hem...mot Brynäs liksom. Vi gör det bra och jag är imponerad av dagens prestation av oss. Och jag är väldigt nöjd över min prestation, det är jag, sa målvaktshjälten till C More efter matchen.