Haukeland räddade Karlskronas första matchboll

2 april 2018 22:58

Det var i långa stunder spel mot ett mål, men i Henrik Haukeland var närmast omutlig i Timråkassen ikväll. Tack vare honom - och två snabba mål i tredje perioden - tvingade Timrå fram en sjätte match på onsdag.

Hockey är ologiskt ibland. Karlskrona dominerade första perioden totalt och avfyrade 18 skott mot en storspelande Henrik Haukeland. Ändå var det Timrå som gick till pausvila i ledning. Mitt i den tyngsta hemmapressen stack Johan Persson och Vilmos Gallo upp i en blixtsnabb spelvändning som Gallo avslutade kyligt.

–Vi gör en ganska dålig period egentligen så det gäller att komma upp. Det är mental press på dem så det gäller att utnyttja det, sade målskytten Gallo själv till C More om den första perioden.

Mål till slut

Den andra perioden såg ut exakt som den första. Karlskrona fortsatte att pumpa på, matade puckar mot mål och radade upp chanser. Och till slut kunde Haukeland inte stå emot längre. Bobbo Petersson skickade ett lurigt skott mot mål och där dök Mattias Guter upp och lyfte in returen.

–Det var ett lite grötigt mål, men alla mål räknas, kommenterade Mattias Guter i C More. –Det var ett tag i mitten av perioden som de fick lite för mycket tid i vår zon. De fick lite momentum, men då kom målet och det var jätteskönt.

Omvänd matchbild

Men Karlskrona skulle inte få med sig den nödvändiga energin från kvitteringen in i den tredje perioden. Istället var det Timrå som tog över matchbilden. Efter knappt fem minuter spelade av slutakten fixade unge Jacob Olofsson 2-1 helt på egen hand då han bröt sig in från högerkanten och rakade in sin egen retur. Bara minuten senare förvaltade Jonathan Dahlén ett friläge till 3-1 och känslan var att luften helt gick ur hemmalaget. Karlskrona gjorde ett tappert försök att komma tillbaka, men Haukeland fortsatte att spöka, Timråspelarna försvarade sig uppoffrande och kunde till slut spela av matchen relativt komfortabelt.

–Det pushade oss med två snabba mål där, så det var jätteskönt. Vi har speed, vi är kreativa och då är vi svårslagna, sade Timrås målskytt Jacob Olofsson till C More efter matchen.

Resultatet innebär att det nu står 3-2 i matcher till Karlskrona. På onsdag väntar match sex i Timrå. Mattias Guter vann omröstningen till Fansens lirare i SHL-appen.