Omgång 30 står för dörren!

13 december 2019 13:35

Inför kvällens match mellan Timrå IK – Karlskrona HK, nedsläpp kl. 19:00 i NHK Arena.

Timrå IK
Dagens motståndare Timrå IK har svarat för en bra säsong och spelat in 56 poäng på 28 spelade matcher. Efter tre raka trepoängare så föll Timrå efter straffar mot Tingsryd senast.

Timrås Jonathan Dahlén ligger tvåa både i poäng- och skytteligan (39p). Han har gjort poäng i fem raka matcher (och poäng i tio av de elva senaste matcherna) och blivit målskytt i de fyra senaste hemmamatcherna.

Timrå ligger tvåa i powerplaystatistiken och utnyttjar 28.87%.
I spel i numerärt underläge är laget etta i ligan och står emot 86.81% av alla utvisningar.

Victor Brattström har vaktat kassen vid flest antal matcher, totalt 24 stycken. Han har en räddningsprocent på 91.64 och släpper i snitt in 2.13 mål/match.

Karlskrona HK
Senast på hemmaplan ledde Södertälje SK med 3-0 efter knappt två perioder, men Karlskrona kom tillbaka och 3-3-kvittade i den tredje perioden vilket tog matchen till övertid.

–Vi kom inte upp i nivå under första perioden. Vi hade en ganska dålig passningskvalité och det blev stora avstånd, vi kom inte åt SSK helt enkelt. Det kändes att vi hade haft en tuff vecka bakom oss men vi hade en stark moral och kom tillbaka i tredje perioden, sa tränare Arto Miettinen efter matchen.

Niklas Johansson leder den interna poängligaledningen på 27 poäng, följt av Daniel Norbe på 19 pinnar.

KHK gör mål på 16.49% av alla lägen i powerplay. I boxplay ligger laget sist och reder ut 74.49%.

Kort snack med tränare Arto Miettinen inför dagens match.

Timrå ikväll, tankar inför matchen?
Timrå är väldigt skickliga. Ikväll ska vi försöka stänga mitten helt så de hamnar i korridoren ooh låta deras backar bära puck så mycket som möjligt.
När vi tightar till i mitten kommer motståndarna också att tappa fart. Vi ska inte sprida ut oss och tävla i skridskoåkning utan vara tighta och kompakta, men när läget ges så ska vi med några detaljer mot deras backar anfalla, checka och låsa fast pucken.

Vad får vi se upp med hos våra motståndare?
Timrå är offensivt väldigt skickliga och har poängligans tvåa (Jonathan Dahlén) och trea (Albin Lundin) i laget.

Hur ser kvällens lag ut? Några förändringar?
André Nordstrand som har varit hos KRIF är tillbaka med oss ikväll. Pelle Hedlund och Viktor Näslund är fortsatt med oss likaså Filip Wiberg från J20.
Hampus Karlsson och Axel Lindström är borta och Jesper Persson samt Tanner Jaillet kommer heller inte till spel ikväll.