Dramatik när Timrå vann - helt avgörande möte väntar

4 april 2018 22:58

Timrå gjorde det man var tvingat till och segrade under onsdagen med 4-3 mot Karlskrona i direktkvalet. Det var dramatik hela vägen in, men med 3-3 i matcher är nu kvalet framme vid en helt avgörande match på fredag.

En röd- och vitklädd area inbjöd till en härlig stämning när pucken släpptes för den sjätte direktkvalsmatchen mellan Timrå och Karlskrona. Stämningen kom dock snabbt av sig då Mattias Guter kunde prickskjuta in 0-1 i powerplay redn efter 50 sekunders spel.

Timrå kom dock sakta in i spelet igen och i powerplay kom också 1-1 när Johan Persson klippte till snabbt när pucken landade på hans blad.

–Vi kommer ut bra, men efter deras mål så går vi ner oss och backar hem för mycket, sa Mattias Guter i Karlskrona till C More efter 20 minuters spel.

Guter och Karlskrona tog tag i spelet mer i inlednigen av den andra perioden. Man fick ner farten på Timrå och kunde gå hårt i sina spelvändningar. Det var också på det viset som Guter fick in sin andra puck för kvällen när han från nära håll rakade in en retur till 1-2.

Timrå kämpade och slet för att komma in i matchen igen - och lyckades. Anton Wedin krigade in 2-2 när han vann kampen framför mål och slog in kvitteringen på en retur från Johan Holmqvist till vilt jubel.

Stark vändning i tredje perioden

Den tredje perioden kom att bli dramatisk. Marcus Paulsson prickade in 2-3 i ett friläge efter en läcker framspelning av Mattias Karlsson. Men med ledningen i sitt grepp backade Karlskrona hem och Timrå kom in i matchen. Marcus Hardegård kvitterade till 3-3 med en bomb från blålinjen och med mindre än fem minuter kvar kom NHK Arena att explodera.

Jacob Olofsson kom in från vänsterkanten, avlossade ett handledsskott och pucken gick in på Johan Holmqvist:s plockhandssida.

Gästerna pressade på ordentligt på slutet, men Timrå höll undan, segrade och nu är det 3-3 i matcher och en helt avgörande match väntar på fredag.

–Det är inte över än. Vi ska ner till Blekinge, hem till Karlskrona och där ska vi vinna, sa Karlskronas tränare Ove Molin i C More efter matchen.