Seger i årets sista match

22 december 2020 21:50

På tisdagskvällen vann KHK årets sista match där Tranås AIF stod för motståndet med 4-2 (0-1, 4-0, 0-1) där den andra perioden avgjorde matchen.

Sista hemmamatchen för året och vi fick stifta bekantskap med nyförvärven Linus Skager och Casper Gillberg som både gjorde sin första match i klubben. Tidigare i veckan anslöt även Anton Blomberg som för kvällen gjorde sin första match i NKT Arena Karlskrona.
Matchen som var KHK:s tredje efter det långa uppehållet började ganska tempofattigt, men en stark mittperiod grundlade segern. In mellan stoplarna kom Martin Von Schoultz som stod för en stabil insats.

Period 1

KHK inleder matchen med ett visst spelövertag och kämpar till sig ett powerplay med 2:08 på klockan. Dock tappar man tempo och Tranås reder ut sitt boxplay.
Hemmalaget biter sig fast i anfallszon efter utvisningen, men gästerna gör det bra och låter inte KHK komma till några bra lägen.
Tranås jobbar sig in i matchen och istället är det KHK som får sätta sig på botbänken efter 9:34. Man reder ut det numerära underläget men efter 12:44 är det dags igen.
Denna gången tar Tranås ledningen efter en fin soloprestation av Pontus Eklöf som överlistar backarna och lägger en sidledspassning där Simon Rodling direkt skjuter pucken i mål, otagligt för Martin Von Schultz som står för kvällen.
Hemmalaget får ytterligare en chans i powerplay i slutet av perioden, men Tranås går till periodvila med 0-1 på tavlan. Skott: 6-15

Period 2

KHK börjar perioden i numerärt överläge och efter 23 sekunder har hemmalaget kvitterat genom kapten Niklas Johansson som distingt lägger pucken i krysset.
Om den första perioden bjöd på lågt tempo och slarv så tar KHK kontrollen över matchen och vinner perioden med klara 4-0.
KHK kommer i anfall efter anfall och parkerar under mestadelen i anfallszon där anfallskedjan med Blomberg, Karlsson och Carnbäck gör ett tungt jobb när man checkar fast Tranås i egen zon.
2-1 kommer också genom nyss nämnda kedja när Anton Blomberg och Hampus Karlsson vinner puck bakom Tranås förlängda blålinje och serverar Nils Carnbäck som lämnas omarkerad framför mål.
Tranås är nära att kvittera när man sätter press på hemmalaget i en uppspelsfas och vinner pucken, men Martin Von Schoultz håller tätt.
Istället är det KHK som är nära att utöka ledningen när Anton Blomberg lirkar in pucken till Hampus Karlsson som placerat sig framför mål, men Daniel Eriksson räddar.
3-1 kommer också efter 15:53 när Axel Lindström lägger en hög puck mot mål från sin position strax innanför blålinjen. Trafik framför mål och pucken letar sig hela vägen in i nät, assistpoängen gick till Pontus Englund och Mikael Roslund.
Innan perioden avslutas faller även 4-1 och det är åter kedjan med Blomberg/Karlsson/Carnbäck som står för arbete. Anton Blomberg är sist på pucken efter en lång sekvens i anfallszon där han från målvaktens högra tekningscirkel avlossar ett högt skott som målvakten oturligt tappar in.
Skott: 20-4

Period 3

Inför den tredje perioden var frågan om KHK skulle fortsätta med samma spel från den andra perioden eller om Tranås skulle resa sig.
Svaret blev det senare.
Tranås börjar perioden starkt och har även ett skott som klingar i stolpen. Men efter drygt tre minuter drabbas gästerna av utvisning efter att ha satt KHK under press och hemmalaget får chansen att vända på matchbilden.
Tranås står emot KHK:s powerplay, även om Oskar Svanlund var ett ribbskott ifrån att definitivt punktera matchen. Hemmalaget tappar sedan momentumet när man återigen drar på sig tre raka utvisningar. Von Schoultz får kämpa hårt för att freda målet och till slut kommer Tranås reduceringsmål och matchens sista mål med 1:32 kvar av perioden.
Victor Sjöholm skjuter ett välriktat direktskott från blålinjen och pucken slinker förbi Von Schoultz som utses till matchens lirare i hemmalaget.