Stark avslutning resulterade i tre poäng

8 februari 2018 21:59

Det blev svängigt värre i bottenfighten mellan Örebro och Karlskrona. Gästande jumbon drog till slut det längre strået - med stor hjälp av Carl Perssons hattrick - och tog livsviktiga poäng i botten.

Bottenfighten i Behrn Arena inleddes som väntat böljande. Lagen turades om att skapa tryck och skulle också få ett mål vardera under den första perioden. Hemmalaget satte sig i förarsätet åtta minuter in i akten, när Anton Hedman vandrade in och serverade en helt ren Tyson Spink i slottet. Kort därefter var dock kvitteringen ett faktum. Efter att gästerna etablerat tryck i offensiv skickade Konstantin Komarek in en puck mot Örebrokassen, där Carl Persson stod parkerad och hittade luckan mellan benen på Kilpeläinen.

Mittenakten inleddes med en rejäl fart på bortalaget - och knappa sju minuter skulle man också få utdelning. Återigen var det trion Cory Murphy, Konstantin Komarek och Carl Persson som höll sig framme. Murphys öppnande passning gav Komarek ren yta på högerkanten innan han serverade Persson som satte 2-0 bakom Örebrokeepern som inte hann med i sidledsförflyttningen.

Om de tidigare två perioderna var jämna och rafflande, skulle det eskalera desto mer i den tredje. Karlskrona inledde bäst men skulle efter en skottäckning av Daniel Viksten kom Örebros kvittering. Viksten snappade per omgående upp pucken och serverade en helt ren Marcus Weinstock i mittzonen. Weinstock utnyttjade den fria gatan och kunde bakom Johannes Jönsson stänka in ledningsmålet till 3-2.

Livsvikta poäng

Närkingarnas glädje skulle dock bli relativt kortvarig. Drygt tre minuter senare skar Mattias Karlssons passning igenom Örebroförsvaret och gav Mattias Guter friläge - en möjlighet han inte gjorde några misstag på. 3-3 satt i nät och matchen fortsatte därefter att pendla fram och tillbaka.

Men med mindre än fem minuter kvar kom avgörandet. Efter en tilltrasslad situation bakom Örebromålet snappade Joel Kellman åt sig pucken och spelade fram till Carl Persson i slottet, som i sin tur fullbordade sitt hattrick med 4-3-målet. Med sex sekunder kvar av ordinarie speltid skickde Daniel Gunnarsson in 5-3-pucken i det öppnade målet.

Därmed plockade Blekingelaget livsviktiga poäng i bottenstriden när man nu har minskat avståndet till säker mark.