Rivstarten avgjorde - Timrå knäckte Holmqvists kod

29 mars 2018 23:40

Åtta sekunder tog det, sedan hade Timrå fått hål på väggen Johan Holmqvist. Jonathan Dahlén låg bakom det mesta i offensiv väg och såg till att minska gapet till Karlskrona.

Efter två raka uddamålssegrar hade Karlskrona skaffat sig en klar fördel i jakten på SHL-spel till nästa säsong. Timrå gästade därför NKT Arena med pressen på sig, dessutom med ett målvaktsspöke på andra sidan isen. Det hade endast blivit ett mål på 122 minuters spel mot Johan Holmqvist, men nu tvingades målvakten kapitulera direkt.

För direkt efter tekning stack Jonathan Dahlén upp och vann åt sig pucken, som sedan gick via Erik Karlsson och Anton Wedin i nät. Wedins ledningsmål kom redan efter åtta sekunder och var en chockstart för hemmapubliken. Karlskrona hade också svårt att hämta sig spelmässigt, något som gästerna utnyttjade. Alexnadre Lavoie slog dit tvåan på retur i powerplay och innan ens tio minuter passerat hade Jacob Olofsson fyllt på med 0-3.

Fredrik Andersson: "Attityden som vi pratar om"

Brant uppförsbacke alltså för Karlskrona, som mycket väl hade kunnat vara efter med ytterligare marginal. Till mittenakten reste sig sedan laget och Joel Kellman skapade tidig kontakt. Från nära håll rakade forwarden in en retur och bara 13 sekunder senare kom nästa hemmajubel när Emil Larsson slog till.

Timråledningen var snudd på upphämtad, men Henrik Haukeland såg till att kollapsen inte forsatte. Målvakten stängde igen under en långa stunder tuff mittperiod och i tredje kom det avgörande rycket. Bara tre minuter in fyllde där Johannes Kinnvall upp i en attack och tryckte dit 2-4, ett mål som tog musten ur Karlskrona. Briljante Dahlén lyfte elegant 2-5 i öppet nät och fastställde segersiffrorna som innebär att Timrå reducerat matchserien.

–Vi fick en fantastisk start på den här matchen! Kom ut med den där attityden som vi pratat om. Killarna hade snappat upp det vi ville och jag är stolt över dem idag, berömde tränaren Fredrik Andersson i intervju med C More.