Viktig och skön seger

20 januari 2018 22:05

Karlskrona behövde vinna för att inte cementera sin position längst ned i tabellen. Sagt och gjort: Det blev tre poäng mot Mora efter en jämn tillställning som slutade med uddamålssiffrorna 2–1 till Karlskrona.

Det tog bara 26 sekunder för Karlskrona att få in pucken i mål hemma mot Mora. Men Morten Madsen hann inte jubla särskilt länge innan det stod klart att målet inte skulle godkännas, eftersom målvakten Christian Engstrand hade blockerat pucken innan den passerade mållinjen.

Kvällens första riktiga mål skulle istället komma mot slutet av den första perioden, då hemmalagets Konstantin Komarek lyckades med konststycket att styra in en puck som sedan gick i en båge och landade i bortre krysset. Men Mora replikerade blixtsnabbt genom Emil Bejmo, något som kom i och med bortalagets kanske första kvalificerade målchans så långt in i matchen.

Säker straffskytt Karlskrona fortsatte att styra det mesta av händelserna även i den andra perioden, men Moramålvakten Christan Engstrand lät sig inte passeras särskilt enkelt. Det skulle krävas ett straffslag för att få hål på honom. Efter att Joachim Rohdin blivit upphakad i ett friläge, möttes Joel Kellman och Engstrand på tu man hand. Då gjorde Kellman inga misstag: Ett distinkt skott upp i krysset som innebar 2–1 till Karlskrona.

Mora gjorde en stark avslutning på matchen, men räckte inte riktigt till. Det var Karlskronas kväll och hemmalaget kunde spela av tredje perioden med ledningen i behåll.

– De var nära hela tiden men det här var en kämpaseger. Kämpasegrar är vår grej, sa Karlskronas målvakt Johannes Jönsson till CMore efter matchen.