Filip Sveningson med hattrick i ny IKO-seger

13 oktober 2018 00:09

JVM-aktuelle Filip Sveningson sköt ett hattrick när Oskarshamn tog tre poäng i hemmamatchen mot Karlskrona.

I onsdags sköt lagkaptenen Jonas Engström ett hattrick när Oskarshamn besegrade Leksand på bortaplan.

Under fredagskvällen kopierade Filip Sveningson bedriften och sköt tre mål (plus noterade en assist) när Oskarshamn hemmaslog Karlskrona med 4-3.

Det var en svängig match.

Sveningson sköt både 1-0 och 2-0 i den första perioden, men Karlskrona vände tillbaka matchen via tre raka mål där Josef Ingman krutade in 3-2-målet i powerplay mitt i den tredje perioden. Bara dryga minuten efter det där KHK-målet så slog Sveningson till igen - och sopade in 3-3-kvitteringen.

En och en halv minut senare spelade Sveningson över pucken till Jesper Dahlroth som krutade in 4-3 från backplats.

JVM-aktuelle Sveningson har nu gjort sex mål i höst och är därmed delad tvåa i HockeyAllsvenskans skytteliga.

Oskarshamn har vunnit fem raka matcher, medan Karlskrona förlorade efter att ha vunnit två raka matcher innan dess.

OSKARSHAMN - KARLSKRONA 4-3
Periodsiffror: 2-0, 0-1, 2-2
Skott: 33-21

Målskyttar Oskarshamn: Filip Sveningson 3, Jesper Dahlroth
Målskyttar Karlskrona: Viktor Liljegren, Axel Sundberg, Josef Ingman

Statistik: Oskarshamn - Karlskrona