Forward och back ansluter till Karlskrona HK
Publicerad: 2021-05-03
Under kvällens live-sändning presenterades nyförvärven Oscar Gustafsson och Ludvig Carlsson.

Ny in i truppen inför säsongen 2021/2022 är 23-årige Oscar Gustafsson som återvänder till Karlskrona HK.
Oscar som tidigare spelat två säsonger i KHK J20 kommer ursprungligen från Karlstad och har Färjestad BK som moderklubb. 2014 lämnade Oscar Färjestad och representerade Moras J18- och J20-lag och där han även fick chansen i två allsvenska matcher för klubben.
Inför säsongen 2016/2017 anslöt han till KHK J20 och under sin tid här blev det totalt 24 poäng på 67 matcher. Efter sina två år i KHK gick Oscar vidare till Vimmerby HC där han spelat de tre senaste säsongerna.

-Oscar är en riktigt bra karaktärspelare, han är ambitiös och träningsvillig. På isen är han speedig och rak i sitt spel och han har en stor uppsida i det defensiva spelet samt boxplay, säger Eric Karlsson.

Oscar på eliteprospects.com

Nästa nyförvärv som presenterades var den 24-årige backen Ludvig Carlsson, senast från KRIF Hockey. Ludvig med IFK Hallsberg som moderklubb gick hockeygymnasiet i Örebro där han spelade hela vägen från U16 till J20. Under sin tid i Örebro J20 fick han även chansen till SHL-spel där det blev 8 matcher.
Efter fem år i Örebro gick resan vidare med Östersund IK där han spelade i tre säsonger innan han förra säsongen spelade i KRIF.
-Karlskrona är en klubb som är för långt ner i seriehierakin, och jag vill vara med och hjälpa till på resan uppåt, säger Ludvig själv.

Ludvig på eliteprospects.com

Klicka här för att se sändningen i efterhand på Facebook.

Vi hälsar Oscar och Ludvig varmt välkomna till Karlskrona HK.

Karlskrona HK Webbredaktionen
Huvudpartners
Ligasponsorer