Liam Engström klar för Karlskrona Hockeyklubb
Publicerad: 2024-04-26
KHK har gjort klart med den landslagsmeriterade forwarden Liam Engström inför den kommande säsongen.

19-årige forwarden Liam Engström inledde sin hockeykarriär med moderklubben Surahammars IF. Under ungdomstiden och inledningen av juniortiden tillhörde Liam Västerås IK innan han inför säsongen 2020/21 bytte till Örebro HK. Under sin tid i Örebro fick han även chansen till SHL-spel där han noterades för tre matcher.

Inför den förra säsongen riktades blickarna mot andra sidan Atlanten och det blev således spel med Bemidji State University i Minnesota i den amerikanska collegeligan NCAA.
Liam har även de två senaste säsongerna representerar både U19 samt U20-landslaget.

Varför blev det KHK och hur går tankarna?
-Jag har haft en bra dialog med KHK om kommande säsong sedan ett tag tillbaka. Det ska blir riktigt grymt att dra igång en ny säsong, framförallt med KHK.
-Jag kände när jag pratade med Magnus att det var det här jag ville och det finns bra med möjligheter för mig att ta nästa kliv. Jag är otroligt taggad på att dra igång säsongen och få bidra med mina styrkor, säger Liam själv.

Huvudtränare Magnus Sundquist:
-Liam är en ung, hårt jobbande forward med mycket energi. Liam representerade det Svenska U20 landslaget denna säsongen och han fick också säsongen innan känna på SHL litegrann med 3 matcher med Örebro IK.
-Vi har fått mycket goda referenser på Liam oberoende av varandra och efter ett par samtal tidigt mellan oss, samt hur tydligt Liam gjorde klart för oss att han verkligen ville till KHK så kändes detta rätt.
-Efter det har det gått fort, så vi är glada att vi nu kan välkomna honom till Karlskrona och KHK.

Vi hälsar Liam varmt välkommen till Karlskrona HK!

Du har väl inte missat att säsongskortförsäljningen är igång?
Läs mer här och klicka på bannern för att komma till försäljningen.

Karlskrona HK Webbredaktionen
Huvudpartners
Ligasponsorer