Inside KHK med Håkan Jartelius
Publicerad: 2022-01-04
Håkan Jartelius ger oss en ny krönika i serien "Inside KHK med Håkan Jartelius".

God fortsättning på er KHK:are där ute

December månad var en liten lustig månad för folket runt laget och det var nog många av er supportrar som inte riktigt hängde med när laget tappade två spelare på väldigt kort tid av två helt olika anledningar. En ville ha mer istid än vad han fick här och valde då att prova sin lycka i Hanhals och den andre spelaren kände att han inte fick ihop familjesituationen och livet i KHK. Alla vi runt KHK måste respektera bådas beslut även om det naturligtvis var tunga besked.

I Måns fall var jag 4 meter från honom när han sa detta till laget och man såg verkligen på honom att detta var inget beslut som han ville ta men var tvungen att ta det för familjens bästa.

Sundlöv den äldre låg inte på latsidan efter att han fick dom här beskeden precis, han plockade in forwarden Jesper Hultberg från Mörrum och backen Martin Fransson från Västervik. Tyvärr så blev Martin skadad i matchen mot Huddinge strax innan nyår och i skrivande stund vet vi inte hur illa det tog.

För att verkligen kolla läget i laget så tog jag mig en pratstund med lagkaptenen #10 Mikael Roslund när laget återsamlades efter det korta uppehållet över nyår

Först och främst Micke, hur firade du nyår?
-Vi var ett gäng från laget inklusive våra respektive hemma hos #72 Heiver och Elin och dom hade planerat kvällen jättebra med lekar, mat och dryck.

Hur är det ha rollen som lagkapten?
-Det är spännande och lärorikt. Jag försöker bara vara mig själv.

Om vi kollar på perioden i samband med bojkotten av andra lag så gick det lite trögt, hade ni i laget någon panik eller var ni lugna?
-Själva bojkotten var något som vi spelare och ledare inte kunde styra över, alla vill ju spela matcherna som planerat och om jag ska vara ärlig så tror jag att även våra motståndare ville spela matcherna mot oss. Det är bara tråkigt att dom besluten togs men det var bara att acceptera besluten.
Panik hade vi inte i laget men en fundersamhet över varför inte spelet fungerade fanns det. Jag tror dels att det kunde bero på vårt hackiga spelschema det var för lång tid mellan matcherna. Det var lite små taktiska saker som vi behövde reda ut. Sen handlar idrott överlag väldigt mycket om självförtroende och just där och då saknade vi det i laget.
Däremot hade vi några bra möten inom laget och med ledarstaben där alla fick säga sitt.

Ni klarade första delmål att komma till Allettan men hur ska ni nå nästa delmål, det vill säga att ta er till Play Off?
-Först och främst handlar det att ta hand om den verksamheten som klubben har skapat för oss spelare att kunna bli bättre. Sen att vi som lag tävlar och puschar varandra varje dag för att både laget och individen ska bli bättre.

Hur ser du på ditt eget spel den här säsongen?
-Det har varit lite upp och ner, det har väl speglats med lagets insatser. Än så länge får det ett OK av mig, men jag är säker på att både jag och laget har några växlar till att lägga i.

OM vi går upp i Hockeyallsvenskan den här säsongen, vad är det det första du ska göra då?
-Ta en iskall (lätt) öl och fira med laget på isen och med våra fans….

Fem snabba
Lagets ordningsman: #8 Jesper Solomon-Frisell
Lagets slarver: #33 Christoffer Rasch
Lagets joker: #32 Sebastian Sundlöv
Fiska eller paddel: Fiska
Bastu eller isbad: Bastu

Tack för pratstunden, Mikael

CSR2021

Karlskrona HK Håkan Jartelius
Huvudpartners
Ligasponsorer