Inför Väsby vs Mora IK

6 februari 2021 20:00
#VHKvsMIK

Söndag eftermiddag bjuder på ett returmöte mellan Väsby och Mora IK och där Väsby är ute efter revansch.

Det blev en minst sagt svängig match i fredags när Mora vann och där Väsby verkligen blandade högt med lågt. Briljant spel fram till att Mora reducerade till 1-2 men sedan tappades matchen mycket på grund av att Väsby inte riktigt gjorde grunderna ordentligt.

Men framförallt förlorades matchen i den sista perioden då Mora, om vi ska vara helt ärliga, var vassare, tyngre och helt enkelt bättre än Väsby. Det var liksom inget större snack då. Mora vann skotten överlägset och det var egentligen bara en frågan om när målen skulle falla.

Väsby behöver hitta tillbaka till det spel man startade matchen med och försöka hålla ihop spelet bättre under sextio minuter. Laget behöver bli fränare, vinna fler närkamper och se till att skydda sitt eget mål bättre än vad man gjorde i fredags. Stackars Andy Bernard fick ingen rolig uppgift när han ställdes i princip ensam mot dalmasarna eller när han inte fick tillräckligt med hjälp med att rensa bort returerna efter att han tagit första skottet.

Varför det gick som det gick låter jag Christian ”Homer” Holmblad få berätta. Han var en av få som höll ett bra spel under hela matchen och han får även berätta vad vi ska försöka göra bättre för att få med oss poäng från returmötet.

Hej Christian! Upp som en sol men ner som en pannkaka. Så kan man väl beskriva insatsen borta mot Mora eller vad säger du om matchen som helhet?

-Tjenare Krille!! Upp som en sol men ner som en pannkaka beskriver matchen på ett bra sätt. Det var ingen rolig hemresa alls tung förlust som tur är dröjer den inte länge innan vi möter Mora igen. Tycker vi inleder matchen bra och även när jag kollar tredje perioden i efterhand så tycker jag vi har ganska bra tryck i perioder efter Mora gjort 4-3. Det är efter vi spelar in 5-3 vi tappar det totalt.

Det känns som att vi tappar väldigt mycket i vårt spel när vi drabbas av motgångar. Håller du med och varför tror du att det blir så?

-För tillfället är det så, det kan bero på att självförtroendet har fått sig en smäll. Svårt att säga exakt vad det beror på men vi kan inte gå ner oss som vi gjorde i tredje perioden idag det är inte ok. Vi vet vad vi kan när spelet stämmer, blir vi starkare mentalt är jag säker på att vi kan slå alla lag i den här serien.

Annars är du i högsta grad inblandad i att vi inför den sista perioden ändå är kvar i matchen när du spelade fram Johannes Nilsson till 3-3 i slutet av andra perioden. Vad pratade ni periodpausen om inför den sista perioden?

-Nilsson har ett väldigt bra skott och är duktig på att stå rätt så ger man honom pucken i rätt läge blir det ofta mål. Och det var bra för honom att få göra ett efter sin frånvaro, ska vi nå våra mål i år är han en av våra viktigaste spelare som ska göra det för oss. Vi trodde på det inför sista perioden, vi tryckte på att vara starka och vinna kamperna i dom avgörande ytorna framför mål. För egentligen spelar det inte så stor roll hur spelet ser ut i övrigt vinner vi dom kamperna kommer vi vanna matchen. Men där kändes det som att Mora var ett nummer större än oss och vi hade fasligt svårt att skaka oss ur deras grepp.

Vad säger du om vår sista period och vann kan vi göra bättre?

-Mora får rätt bra och långa anfall på oss det håller jag med om, men när jag kollar på matchen i efterhand så har vi också ett bra grepp på dom tills dom gör 5-3. Känns som att vi slutar tro på det efter det. Det finns lite vi behöver korrigera i spelet till på söndag.

Vi får då chans direkt till revansch när det är dags för returmatchen i Väsby. Varför tror du att vi grejar det denna gång?

-Vi kommer vara disciplinerade både när det gäller utvisningar och spelet. Det är de som gett oss alla segrar i år, gäller att hitta tillbaka till det direkt.

Vad behöver vi då framförallt göra bättre i vårt spel?

-Vända spelet snabbt och spela med bra fart för det kommer ge oss mer till i anfallszon och väl där spela mer på insidan där det är obekvämt.

Slutligen Christian, hur kommer du att försöka gå i bräschen i matchen då och vilka detaljer kommer att fälla avgörandet tror du?

-Jag ska gör allt för att vinna alla kamper framför deras mål. Det avgörande kommer som alltid vara PP/BP speciellt när vi möter ett lag som besitter seriens bästa PP. Plus att vi är starka mentalt. Motgångar kommer alltid i alla matcher hanterar vi våra känslor på ett bra sätt ger vi oss större chans att nå framgång.