Vita Hästen
VIT

Vinst i premiären mot Modo!

3 oktober 2020 15:55

Vita Hästen vann premiären borta mot Modo efter ett målfyrverkeri i andra perioden. Slutresultatet blev 2-5.

Första perioden såg lite avvaktande ut, det såg ut som att Vita Hästen först och främst ville fokusera på en stark defensiv till en början och det gjorde man med den äran. Julius Pohjanoksa i mål såg stabil ut. Ju längre perioden led, desto oftare kunde gästerna organisera ett anfallsspel som flera gånger renderade i bra lägen.

Båda lagen fick spela två powerplay var och skotten slutade 5-5.

Andra perioden var bara nån minut gammal när Vita Hästen fick ett powerplay. Gästerna hade dock svårt att få till ett organiserat powerplay och Modo lyckades slå ifrån sig. Med halvminuten kvar såg det ut som att Modo skulle lyckas slå ifrån sig pucken igen, men Topi Nättinen lyckades få tag i pucken, vände sig om och snärtade upp pucken i krysset. 0-1 efter 4:20!

I mitten av perioden fick Vita Hästen chansen att spela i 5-3. Man hann nästan inte börja innan Marcus Sörensen åkte in med pucken i zon, rundade hela försvaret och tryckte in 0-2 vid närmaste stolpen.

Christopher Fish och hemmalagets Tommy Enström fick vardera 2+2 för fighting.

Med fem minuter kvar av perioden försökte Marcus Sörensen och Patrick Blomberg samarbeta för att tråckla in pucken. Den var dock på väg ut ur zonen när fick Niklas Folin tag på den vid blålinjen och drog på ett skott som for rakt in i mål. 0-3 efter 15:50!

Minuten återstod när Vita Hästen bet sig kvar i anfallszonen. Topi Nättinen och David Åslin kämpade vid sargen och till slut fick Åslin med sig pucken och spelade fram Niklas Folin mitt i banan som kunde klämma in sitt andra mål för dagen. 0-4!

Skotten slutade 4-12 och Vita Hästen spelade riktigt bra! En tight defensiv som inte släppte fram särskilt mycket, samtidigt som man var enormt duktiga på att förvalta sina lägen. Modo hade rätt mycket puck, men gjorde sällan något farligt med den.

Tredje perioden var tre minuter gammal när Marcus Sörensen fick ett bra läge. Han fintade bort sin back med en Anton Johansson-snurr och fick på ett skott med både två och tre returer, men pucken höll sig på utsidan.

Vita Hästen hade så långt det mesta av spelet. Modo hade en del puck, men de slog många felpass och skapade inte så mycket. Vita Hästen var skickligare på att hantera pucken och hålla den inom laget och skapade dessutom flera riktigt bra chanser.

Mitt i perioden lyckades dock hemmalaget dra på ett skott från blå och Linus Pettersson kunde styra in pucken till 1-4. Modo tog i samband med detta ut målvakten med mer än halva perioden kvar. Vita Hästen var på vippen att kunna utnyttja läget när Marcus Sörensen och Christopher Fish fick tag i pucken, men det mynnade ut i en offside.

Modo fortsatte att spela 6-5 och lyckades skapa en del tryck. Med 13:24 på klockan lyckades Modo reducera igen till 2-4. Vita Hästen hade sedan en rensning från egen zon decimetern utanför hemmamålet och strax därpå ytterligare en rensning i stolpen.

David Åslin åkte ut för hooking efter 16:18, men gästerna klarade av 5-4-spelet utan insläppta mål. Med två minuter kvar tog Modo timeout och plockade då ut målvakten igen. Nu fick dock David Åslin revansch för utvisningen när han fick tag i pucken på väg in från båset och kunde sätta 2-5 i öppen kasse!

Skotten slutade 10-5, sammanlagt 19-22. Vita Hästen vann matchen rättvist efter framförallt en väldigt fin andra period. Man spelade en tight defensiv och var väldigt effektiva i sina avslut. En mycket bra säsongspremiör!

Nästa match är hemma mot Björklöven, onsdag 7 oktober 19:00.