Inför Mora IK vs Väsby

4 februari 2021 23:42
#MIKvsVHK

Ett dubbelmöte väntar mot dalmasarna Mora IK till helgen. Fredag kväll väntar mötet i Mora och därefter möts lagen igen under söndagen i ett returmöte i Renew Arena.

Senast lagen möttes var i december månad då Mora vann en riktigt svängig tillställning i Renew Arena med 3-5. Laget rivstartade då i den första perioden och gick upp i en 0-3 ledning som dock Väsby genom en stark mittakt hämtade ikapp till 3-3. Matchen stod sedan och vägde innan Mora gjorde två raka mål i den sista perioden och tog de tre poängen upp till Dalarna.

Lagen kändes då jämnstarka och vi får väl se om matchen på fredag blir lika spännande. Mora IK kommer i alla fall till matchen med en grym segerrad där de vunnit tre raka matcher och på dessa endast släppt in ett ynka mål. I tur och ordning har Almtuna, BIK Karlskoga samt MODO besegrats och där de två förstnämnda lagen blev nollade. Målvakten som därmed har en monsterform heter Matteus Ward och som även stod i målet när lagen senast möttes.

Mora har två poängstarka linor som leder laget i offensiven och de som oftast hamnar i poängprotokollen är duon Daniel Ljunggren samt Johan Persson där Daniel ofta står för framspelningarna och där Johan tack vare sitt enorma löd i bössan krutar in puckarna. Lagets tredje och fjärdeformation jobbar hårt och försöker oftast hålla balansen i laget samt att de då även har en målvakt i kanonform.

Det är något som Väsby alltså ställs mot i Smidjegrav Arena under fredagskvällen. En arena som Väsby inte spelat i sedan höstsäsongen 1992, alltså snart trettio år sedan. Då vann inte Väsby den matchen och man får nog gå tillbaka till succésäsongen 1987 då Väsby gick upp i Elitserien för att hitta den senaste segern i den rinken. Då vann laget med hela 10-1 vilket blev starten på det som sedermera skulle bli Sveriges största hockeysensation genom tiderna.

Men det är historia och nu är nu. Viktiga poäng står på spel framförallt för Väsby som behöver lägga segrar på rad för att dels kunna hålla Kristianstad bakom sig men framförallt för att fortsätta att ha häng på lagen ovanför kvalstrecket.

Matchen i onsdag blev ett stort fall framåt gentemot matchen mot Kristianstad i lördags. Laget mätte sig väl med seriesuveränerna från Timrå och det var egentligen bara Timrås större spets som fällde avgörandet i kombination med återigen för många tagna utvisningar för Väsbys del. Just den detaljen, att hålla sig från botbåset måste Väsby förbättra sig på. Utvisningar i anfallszonen är nästan aldrig okej och det måste Väsby bara se till att lära sig om man ska försöka hålla jämna steg med motståndarna i Hockeyallsvenskan.

Läget bland spelarna i Väsby Hockey är att nu även Fredrik Stridlund är tillbaka från sin skadefrånvaro men dessvärre får istället Rasmus Sörgardt stå tillbaka på grund av en förhoppningsvis lättare skada som han ådrog sig i den sista perioden mot Timrå. I övrigt är det samma matchtrupp som spelade i onsdags men hur laget formeras ser ni först strax innan matchstart.

Matchen kan ni som vanligt följa på Cmore och sändningen drar igång 17.55.