MIK

Förlängningsförlust mot Mora

1 november 2020 19:47

Vita Hästen förlorade mot Mora efter förlängning. Slutresultatet blev 2-3.

Matchen började ganska böljande åt båda håll och inget av lagen skapade några riktiga farligheter. Mora tog dock ledningen efter 5:47 med ett skott som slängdes iväg lite på chans från blå, där Julius Pohjanoksa såg skymd ut.

Vita Hästen åkte på en utvisningen men kunde stå upp och slå ifrån sig och gästerna åstadkom ingenting.

Hemmalaget hade ett farligt läge strax efteråt där man var nästan 3-0 och Erik Borg kunde lura ner både motståndare och målvakt, men målvakten lyckades ändå få upp ett ben och rädda.

Marcus Sörensen hakades upp skapligt mycket men slutade åka när domaren friade och Mora kunde istället åka i ett friläge mot mål, ett friläge som Julius Pohjanoksa klarade.

2-0 kom i Moras andra powerplay. Gästerna spelade runt pucken och kunde till slut hitta ett skottläge där pucken letade sig in och målet godkändes efter videobedömning.

Skotten slutade 6-12, vilket troligen härrör gästernas andra powerplay. Svårt att hitta något att skriva om perioden. Det hände inte mycket, spelet gick fram och tillbaka och inget av lagen skapade särskilt mycket. Mora satte dock sina chanser.

Mora inledde andra perioden starkt och skapade en del tryck. Hemmalaget stack upp i enstaka anfall. Det dröjde till bortåt mitten av perioden tills det började hända saker framåt och med 9:32 på klockan åkte gästerna på sin första utvisning för kvällen. Topi Nättinen tog in pucken med lite tid kvar på utvisningen, Filip Cruseman tog över och fick ett friläge där han tryckte in reduceringen mellan målvaktens benskydd. 1-2!

Hemmalaget vaknade till av målet och skapade alltmer under en period. Med fyra minuter kvar av perioden drog man dock på sig ett lagstraff för too many players on the ice och Mora skapade en del tryck ända tills man själva drog på sig en utvisning för high sticking.

Spelet rann på tills hemmalaget blev fulltaliga. Ett missat skott från Marcus Fagerudd blev plötsligt till en farlig chans när gästernas målvakt missbedömde studsen bakom mål. Fagerudd kunde peta till pucken, Marcus Sörensen fick tag i den vid bortre stolpen och tryckte in kvitteringen.

2-2 stod sig sedan perioden ut.

Skotten slutade 6-9. Också en lite konstig period med mycket böljande spel och få rena chanser, men nu var det Vita Hästen som förvaltade sina lägen bäst.

Mora inledde även tredje perioden starkt, men nu vände Vita Hästen snabbare på läget och skapade flera riktigt farliga lägen innan Mora kom tillbaka igen. Lagen turades om att ligga på för att försöka trycka in ett ledningsmål.

Med 4:49 kvar på klockan åkte Mora på sin andra utvisning för kvällen. Vita Hästen skapade bra tryck, spelade runt pucken och hittade skottlägen. Gästerna kunde dock hålla undan.

Tiden rann ut och matchen gick till förlängning. Skotten i tredje slutade 11-13, 23-34 sammanlagt.

Vita Hästen hade det mesta av spelet i förlängingen och hade bl a ett 3-0-läge, men lyckades inte peta in pucken. Istället kunde Mora sticka upp och trycka in pucken och tog därmed hand om bonuspoängen.

Skotten slutade 2-2, sammanlagt 25-36.