Hemma
Södertälje
SSK
Borta
Väsby
VSB

Inför Södertälje SK vs Väsby

7 januari 2021 18:22
Foto: Per Eliasson / Frilansfotograferna
#SSKvsVHK

Fredag kväll den något udda tiden 18.00 är det dags för en repris av premiärmatchen för Väsbys del när man återigen beträder den klassiska hockeyladan Scaniarinken. Senast Väsby var där stod laget för en väldigt fin spelmässig insats men som tyvärr fick ett abrupt slut när kanadensiska backen Evan Bouchard krutade in segerpucken till 1-0 med endast minuten kvar av matchen.


Ett blytungt avslut efter en spelmässigt väl utförd insats av Väsby. Lite liknande känslor kände man som Väsbysupporter efter onsdagens hemmamatch mot MODO. Då stod Väsby för en av säsongens bästa matcher när man spelmässigt pulvriserade favoriterna från Ö-vik men trots det blev det endast en tagen poäng när matchen summerades.

Väsby behöver helt enkelt bli lite mer kliniska när lägena dyker upp. Det finns gott om målskyttar i dagens Väsby Hockey så det lär lösa sig av sig självt om bara laget fortsätter att spela bra och skapa lägen.

Fredagens motståndare SSK har en mastodontvecka där de spelat eller kommer att spela matcher måndag, onsdag, fredag och lördag. Måndagens match innebar en seger efter straffar borta mot Vita Hästen medan man däremot kammade noll i mötet mot Västervik i onsdags. Man kammade noll i dubbel bemärkelse då man även blev mållösa i mötet som Smålandsgänget vann med hela 4-0 och där många kritiska röster hördes efter matchen kring SSK:s insats. Laget lär därmed komma ut väldigt hungriga mot Väsby för att visa deras supportrar att laget är starkare än vad laget visat upp på sistone.

Södertälje SK har annars gjort en väl utförd säsong hitintills där de spelat in 45 poäng på 26 spelade matcher. Med det placerar sig laget på en fin fjärdeplats i serien inför fredagens möte, endast fyra poäng bakom trean BIK Karlskoga och då har laget ändå spelat tre matcher färre än värmlänningarna.

SSK är seriens näst bästa lag i numerära överlägen där laget har en fin procent om 27,27% i målutdelning. När det kommer till spel i boxplay är laget medelgott med hockeyallsvenskt mått mätt eftersom de ligger sjua i den tabellen där de reder ut 76,92% av sina numera underlägen.

Spelare som sticker ut i SSK är den hyperfarliga dansken Nick Olesen, Måns Lindbäck samt Ludwig Blomstrand som tillsammans stått bakom 42% av alla SSK:s gjorda mål framåt. Det är en trio som Väsby behöver ha koll på under fredagskvällen även fast inte alla spelar i samma kedja.

För Väsbys del finns det i princip bara goda saker att ta med sig från onsdagens insats mot MODO om man bortser från de två individuella grodorna som gav MODO de enda gjorda målen under ordinarie tid. Det är helt enkelt bara att försöka fortsätta i samma spår som den matchen och se till att försöka ha en bättre effektivitet i avsluten.

Väsby har inga nya skador eller sjukdomar inför matchen utan det är fortsatt endast Johan Lorraine samt Pontus Karlsson som är indisponibla. Avstängningen på Johan är över efter fredagens match medan det fortsatt är en bit kvar innan Pontus är redo för matchspel.