TIK

Tolv raka segrar, efter tredje raka mot Väsby

3 december 2020 21:21
Matchrapport

Det var dags för Timrås tredje match i rad mot Väsby. Denna gång borta i Renew Arena. Och det skulle bli en målmässigt svängig tillställning, innan den tredje perioden som så många gånger förr fått agera helt avgörande, även nu skulle få matchen att tippa över till Timrås fördel. Segern i kväll innebär att Timrå nu tagit 35 av 36 möjliga poäng på sina tolv senaste matcher.

Timrå öppnar starkt

Matchen inleds med att pucken går fram och tillbaka, från zon till zon, utan att rendera i några direkta målchanser. Efter ungefär fem och en halv rätt händelselösa minuter så kommer matchens första utvisning, som tilldelas Väsbys Fredrik Stridlund, och powerplay står att vänta för Timrå. Och det hinner bara gå 30 sekunder innan Sebastian Hartmann styr in ett blålinjeskott från Hardegård.

Väsbys första riktigt bra målchans kommer efter nästan nio minuter, men Adam Ohre står för en jätteräddning och ser till att hålla Timrå i fortsatt ledning.

Strax därpå får Väsby ett riktigt vasst läge igen, då pucken stydsar olyckligt efter en rensning av Ohre. Men Ohre tänker inte göra det lätt för Väsby ikväll, utan gör en enastående räddning med klubbskaftet och lyckas, trots att målet är i stort sett helt öppet, att hålla Timrå i ledningen.

En ledning som Timrå sedan ska utöka, då Jens Lööke kommer i ett fint läge efter en passning av Jonathan Dahlén. Och Lööke gör inte bort sig, utan han lyckas dra Henrik Lundberg och lägga in pucken i Väsbymålet för 0-2, fördel Timrå.

Med två och en halv minut kvar så kommer dock en Väsbyreducering efter att Christian Holmblad sprätter in pucken bakom Ohre. 1-2, ett resultat som står sig perioden ut. En period som Timrå i mångt och mycket varit spelförande i, och rättvist leder.

Målrik andraperiod

Den andra perioden inleds lite som den första i det att det inte uppstår några jättechanser för något av lagen de första minuterna, för att sedan kryddas med en utvisning. Dessvärre är det Timrå som blir drabbade den här gången, då Albin Carlson får två minuter för en holding.

Väsby upprepar däremot inte Timrås bedrift att göra mål i powerplay, utan TImrå lyckas spela av de två minuterna förhållandevis smärtfritt.

Timrå ser istället till att utöka ledningen. Det är en spelvändning mitt i ett Väsbybyte som friställer Dahlén och Lundin. Dahlén väljer att gå på eget avslut och gör inga misstag. 1-3!

Det är dock en tvåmålsledning som inte blir särskilt långvarig. Närmare bestämt 19 sekunder, sedan reducerar Väsby genom Raphael Lavoie efter en tilltrasslad situation framför Timråkassen.

Men vad är väl en match mot Väsby utan ett mål av Morten Madsen? Knappt fjorton minuter in i perioden är det dags för Madsen att kliva fram för tredje matchen i rad, och tvåmålsledningen är åter i Timråhänder.

Men Väsby ska få chansen att komma in i matchen igen, då Jens Lööke får sätta sig på kvisten i två minuter efter en highsticking, och powerplay för Väsby är att vänta. Och de tar tillvara på möjligheten, då Tobias Lindberg gör Väsbys tredje mål för kvällen.

Med minuten kvar av perioden är det Timrås tur att spela i numerärt överläge, men ställningen 3-4 står sig perioden ut.

Timrå vinner ännu en slutperiod

Matchens sista period inleds som den förra avslutades, med en minuts powerplay för Timrå. Den minuten passerar tyvärr snabbt, utan Timråmål.

Men misströsta icke, ty målet skall komma! Återigen är det Marcus Hardegård som laddar bössan och avlossar ett skott från blålinjen som hittar in bakom Henrik Lundberg i Väsbymålet.

Väsby viker dock inte ned sig, utan fortsätter jaga och lyckas också hitta en reducering, då Christoffer Gozzi hittar in med en puck bakom Ohre.

Tjugofem sekunder efter Väsbys reducering så är det dags för Jonathan Dahlén att göra sitt andra för kvällen, då han assisterad av Jens Lööke skjuter in pucken bakom Väsbymålvakten.

Efter Timrås sjätte mål tar Väsby time out, och väljer att plocka målvakten för en sista forcering.

Det blir däremot ingen upphämtning av Väsby, utan istället är det Dahlén som gör sitt tredje för kvällen efter ett Väsbymisstag som ger Dahlén helt fri sikt över det tomma Väsbymålet.

Timrå ska även hinna få in ett åttonde mål innan slutsignalen går, då Jacob Olofsson gör sitt första mål för säsongen.