KIK

Dahléns dubbel avgjorde för Timrå - som besegrade Kristianstad på hemmaplan

13 februari 2021 19:45
Matchrapport

Timrå öppnade matchen starkt, och fick även utdelning. Jonathan Dahlén fixade straff, och förvaltade den på bästa möjliga sätt. Timrå följde upp det med att köra över Kristianstad spelmässigt, där resultatet efter första perioden var 2-0. En något jämnare och känslostarkare andra period, där Kristianstad reducerade i matchen. Timrå fick sedan den optimala öppningen av tredje perioden när Dahlén efter bara 15 sekunder sköt in 3-1. Därefter stängde Timrå matchen på ett bra sätt, som till slut fick släppa in ett sent reduceringsmål. Matchen slutade ändå till fördel Timrå, som vann med 3-2 (2-0, 0-1, 1-1).

Timrå var en klass för sig

Timrå fick en önskvärd matchöppning med mål efter 2:34 minuter. Jonathan Dahlén blev frispelad, som vid avslutsmomentet hakades upp. Straffslag, som han förvaltade själv och gjorde det destinkt.

Timrå höjde sitt spel ännu mer efter målet, och hade stundtals ett bra tryck mot Kristianstadmålet. Dahlén var inblandad i mycket och fick även med sig en utvisning. Timrå visade upp ett bra spel i det efterföljande powerplayet, och var vid flertalet tillfällen nära att utöka sin ledning.

Det var ett tydligt spelövertag för Timrå. Skotten fram till powerbreaket var hela 10-0. Kristianstad fick inte mycket arbetsro i varken offensiv eller defensiv zon, mot ett Timrå som pressade högt.

Efter powerbreaket fortsatte Timrå bara att ösa på. De var en klass för sig i den första perioden, som malde ner Kristianstad totalt. Tid 14:40 fick de även utdelning för spelet. Ett välförtjänt 2-0-mål gjordes av Jonathan Carlsson, som sköt från backplats mot en skymd Calle Clang i Kristianstadkassen.

Trots fortsatt Timrådominans, stannade siffrorna på 2-0, som efter den första perioden ledde skotten med 15-2.

Känslostark period

Det höga tempot från den första perioden höll i sig, där Kristianstad höjde sig och svarade Timrå på ett bättre sätt. Efter Kristianstads bästa anfall i matchen, fick de även med sig ett powerplay. Timrå visade upp ett uppoffrande boxplayspel, och kunde städa av utvisningen någorlunda enkelt.

Spelet dalade något under periodens gång, samtidigt som känslorna ökade. De visade upp ett tuffare spel, med irritation och tjafs under avblåsningarna.

Periodens första stora målchans skulle ges till Alexander Lindelöf, som fick ett friläge efter en briljant passning av Dahlén. Det skulle trots det vara Kristianstad som spräckte sin målnolla istället. Från ingenstans kom Fredrik Hansson fri, som lurade Adam Ohre och bara lade in pucken i öppet nät till 2-1, tid 10:47.

Timrå hade mycket puck, men kom aldrig riktigt till samma heta målchanser som de gjorde i den första perioden.

Efter en jämnare period gick lagen till periodvila med 2-1 på tavlan.

Tidigt mål avgjorde för Timrå

Det tog inte mer än 15 sekunder innan Dahlén gjorde sitt andra, och Timrås tredje mål i matchen. En drömöppning för Timrå, där Kristianstad även tog timeout efter bara 1:59 spelade.

Det blev dessutom ett tungt tapp för Kristianstad när deras storspelande målvakt Clang åkte på en smäll, som var tvungen att avbryta matchen.

Kristianstad hade inte mycket att säga till om. Framförallt inte när de började ta utvisningar och dyrbar tid försvann i reduceringsjakten.

Efter två powerplay och tom målbur, kom till slut Kristianstads reduceringspuck. Trots storspel av Ohre, kunde han inte mota Kristianstads slutforcering.

Närmare än en reducering kom aldrig Kristianstad, mot ett Timrå som var i stort sett felfria i den tredje perioden när de skulle stänga matchen.

Matchen slutade 3-2, och skotten hela 30-15.