Väsby
VSB

Timrå plockar tionde raka segern hemma mot Väsby

13 november 2020 21:15

Fredagskväll och det bjöds upp till match i NHC Arena då Timrå tog emot Väsby. Det skulle bli en match där Timrå satt i förarsätet från första nedsläpp till slutsignal, men med lite hinder på vägen. Efter första perioden var ställningen 0-1 trots ett massivt spelövertag, men när sista signalen ljöd så var siffrorna 3-1 och ännu en Timråseger kunde räknas hem.

Full gas från start

Det är Timrå som inleder matchen klart piggast och efter blott 90 sekunder får Isac Lundeström ett kanonläge att ge Timrå ledningen, men pucken letar sig precis utanför Väsbymålvaktens högra stolpe.

Det inledande övertaget håller i sig och Timrå fortsätter att hålla pucken inom laget och utmana Väsbyförsvaret, som ofta sjunker ned långt och spelar tight och komprimerat.

Matchens första utvisning kommer när drygt halva perioden spelats, och den tilldelas Väsbys Henrik Rommel som får två minuter för en slashing. Timrå fortsätter nöta ned Väsbys försvar men lyckas inte få någon utdelning på sitt powerplay.

Trots den gedigna Timråpressen så är det faktiskt gästerna som tar ledningen efter en snabb spelvädning som avslutas av Jacob Spångberg.

Timrå får gå till pausvila med underläge 0-1, övertaget till trots.

Pressen bär frukt.

Den andra perioden inleds precis som den första, med en intensiv press mot Väsbymålet. Det leder fram till matchens andra utvisning, som även den tilldelas Väsby, då Tobias Lindberg i bortalaget blir utvisad i två minuter för highsticking.

Timråtrycket lättar sannerligen inte under det numerära överläget utan Timrå fortsätter skjuta men Väsby lyckas stå pall och hålla tätt.

Men kvitteringen ska komma. Drygt nio minuter in i mittenperioden så lyckas Timrå till slut att spräcka bortanollan. Det är Morten Madsen som trycker dit pucken efter fina insatser av både Hardegård och Lodin som assisterar till målet.

Kort därpå är det dags igen. Den här gången är det Timrå som står för spelvändningen då Per Svensson, placerad i ena hörnet i egen zon, slår en briljant öppnande passning till Albin Lundin, som i sin tur spelar pucken vidare till Jacob Blomqvist som via sin backhand skickar in ledningsmålet. 2-1 Timrå!

Pucken hinner knappt släppas innan Timrå åker på sin första utvisning för kvällen, då Walli Walterholm får åka och sätta sig i två minuter för en tripping.

Timrå släpper dock inte till ett enda skott under de två minuter man spelar i numerärt underläge utan är i fortsatt ledning när Walli Walterholm lämnar utvisningsbåset.

Matchbilden förändras inte nämnvärt efter ledningsmålet, utan Timrå är fortsatt högst spelförande och när två perioder har passerat har Timrå avlossat 29 skott, att jämföra med Väsbys 8.

Full kontroll till slutsignalen

Den tredje perioden färgas av total kontroll av Timrå. Det är inte samma massiva press från hemmalaget, utan den avslutande perioden spelas istället mer kontrollerat och man vårdar ledningen väl.

Väsby kämpar och försöker ta sig tillbaka till matchen, och spelar av naturliga skäl inte lika långt ned i banan i den tredje perioden.

Timrås uddamålsledning står sig tills det återstår en dryg minut av matchen, då Per Svensson pricksäkert skickar in 3-1 i öppen kasse, då Väsby plockat målvakten för en slutforcering i jakten på kvitteringen.

När slutsignalen går så har vi 3-1 på tavlan och Timrås tionde raka seger är ett faktum.