Hemma
MODO
MODO
Borta
Väsby
VSB

Omark inför onsdagens möte mot Väsby

10 november 2020 14:20
Herr

MODO Hockey har efter en veckas speluppehåll nu åter igen match på onsdag kväll. Med nedsläpp klockan 19:00 kommer nykomlingarna Väsby på besök till Fjällräven Center. "Vi har fullt fokus på vår egen prestation där farten kommer att fälla avgörandet i matchen", kommenterar MODO Hockeys assisterande tränare Urban Omark till MODO Channel inför mötet.


MODO Hockey har haft en veckas speluppehåll i HockeyAllsvenskan 2020/2021 där lagets senaste match spelades onsdag 4 november då Södertälje besegrades med 4-3 på övertid där Frank Corrado blev matchhjälte. Efter den matchen hade laget några dagar ledigt innan veckan återupptagits med träningar inför de kommande matcherna.

– Vi har jobbat på att bygga fart där övningarna under tisdagen handlade om fart och att om att vända spelet snabbt. Vi är förväntansfulla inför matchen imorgon, kommenterar Urban Omark till MODO Channel och fortsätter:

– Vi har naturligtvis gått igenom matchen senast med vad vi gjort bra och vad vi behöver utveckla. Vi har sedan några matcher tillbaka ta fram puckarna på ett mycket bättre sätt där backarna spelar aktivt framåt och på det sättet får aktiva forwards där pucken går snabbt.

"Jättekul att se Karlkvist på isen med oss"

Patrik Karlkvist har gjort två träningar på is med MODO Hockey sedan han anslöt i helgen och Karlkvist är redo för spel imorgon där han gör säsongsdebut.

– Det är jättekul att se Patrik Karlkvist på is då han är en väldigt skicklig spelare som kommer att hjälpa laget, inte minst i powerplay där han kommer att ha en stor roll. Han har tränat tillsammans med Martin Kaut och Aleksi Heponiemi och där får vi en lina som kommer att leda oss offensivt. De är en bra sammansatt formation med olika spelartyper, avslutar Omark.

Till MODO Channel

Läget i MODO Hockey

Tommy Enström och Tobias Viklund är båda långtidsskadade. Edwin Hedberg tränade i måndags men hans medverkan i onsdagens match är osäker. Anthony Peters har tränat fullt ut i veckan och Patrik Karlkvist är klar för spel i matchen. MODO Hockeys överklagan till RIN avslogs under onsdag förmiddag vilket betyder att lagkaptenen är avstängd och missar matchen.

Mer om matchen i MODO Channel

Intervju med Patrik Karlkvist

Herrlagets isträning 9/11 (Premium)

Herrlagets isträning 10/11 (Premium)

Uppsnack startar 18:00 på onsdag med senaste nytt

Eftersnack direkt efter onsdagens match (Premium)