VIT

Vinst mot Kristianstad

29 november 2020 17:14

Vita Hästen tog tre poäng mot Kristianstad efter vinst med 3-0!

Första perioden bjöd på jämnt spel med chanser åt båda håll. Vita Hästen åkte på en utvisning efter 3:58 och Kristianstad åkte på en efter 12:05. Under utvisningarna fick båda de "gynnade" lagen till tryck på sina motståndare och skapade båda riktigt farliga lägen, men i övrigt var det inget lag som fick något tydligt övertag. Under Vita Hästens powerplay spelade Marcus Eriksson fram debuterande Alexander Lindelöf som försökte hitta Filip Cruseman vid bortre stolpen, men backarna kunde styra undan. Skotten slutade 6-4.

Vita Hästen inledde de första minuterna av andra perioden starkt medan Kristianstad tog över och hade en stark period därefter. Emil Lundberg hade två frilägen men inget av dem resulterade i mål. Det var en mer något mer aggressiv period från båda lagen.

I inledningen av tredje kom äntligen ledningsmålet för Vita Hästen när Marcus Eriksson fick pucken från Jens Holmström och kunde lägga in 0-1! Minuterna senare trasslade David Åslin till sig ett friläge men målvakten klarade.

Kristianstad försökte ta sig in i Vita Hästens zon för att skapa något men gästerna stod upp, slog ifrån sig och försökte sticka upp i kontringar. Hemmalaget byggde tryck men Julius Pohjanoksa spelade stabilt.

Jaakko Jokinen åkte ut med drygt två minuter kvar. Kristianstad tog timeout och tog strax därefter ut målvakten. Jens Holmström spelade fram Emil Lundberg som kunde sätta 0-2 i tom kasse och strax efteråt gjorde Jaakko Jokinen 0-3 direkt från utvisningsbåset, även det i öppen kasse.

Skotten slutade 25-27.