Björklöven
IFB

Förlust mot Björklöven

7 oktober 2020 21:15

Björklöven vann en bra match med uddamålet. Vita Hästen gjorde bra ifrån sig men var inte riktigt lika effektiva som mot Modo. Slutresultatet blev 2-3.

Om matchen mot Modo inleddes med fokus på försvar, så var fokuset i hemmapremiärens öppning lite mer anfallsglatt.

Matchens första farlighet kom egentligen inte förrän Arvid Degerstedt fick tag i pucken som tredje man när Björklöven just blivit fulltaliga. Degerstedt fick iväg en farlig puck som gästernas målvakt hade lite problem med. Hemmalaget skapade flera farliga lägen i sekvensen efter som vart och ett hade kunnat ge resultat. Kort sagt ägde Vita Hästen inledningen av matchen och gästerna så lite virriga ut.

Marcus sörenssen hade lite lekstuga i anfallszonen och åkte runt på Foppa-manér. Erik Borg fick tag i en förlupen puck i samma sekvens och kunde ensam framför mål lägga in ledningsmålet till höger om målvakten. 1-0 efter 6:29!

Sekunderna efter åkte målskytten Borg ut för interference. Gästerna lyckades dock inte åstadkomma nånting. Så fort Vita Hästen blev fulltaliga tog man över spelet helt igen och Björklöven kunde inte ens lyfta ut pucken ur zon när man fick tag i den och i en förvirrad situation där ingen ritkigt visste var pucken tog vägen höll Niklas Folin på att slå poängrekord genom att skjuta mot öppet mål. Målvakten hann dock uppfatta fara och kunde täcka målet.

När Christopher Fish åkte ut för interference efter halva perioden stod puckinnehavet på 62%-38% och det var ungefär så matchen såg ut dittills.

Hemmalaget fortsatte att ånga på och även om Björklöven åt ikapp sig lite i slutet, så var det en mycket bra period av Vita Hästen. Skotten slutade 14-7.

Andra perioden inleddes nässtan med powerplay och nu var det ett annat Björklöven på banan. Gästerna skapade ett tungt tryck som fortsatte efter utvisningen. Adam Werner i mål sattes på rejäla prov. Även om Vita Hästen tog tillbaka initiativet vid ett par tillfällen, så kan Tony Zabel inte ha varit riktigt nöjd med vad han såg och 6:49 in tog han timeout. Puckinnehavet låg då på 28%-72%.

Efter timeouten jämnade Vita Hästen ut spelet betydligt och gästerna drog på sig en utvisning. Marcus Sörenssen dirigerade och sköt men Björklövens målvakt stod emot.

Emil Lundberg fick ett fantastiskt läge framför mål efter pass av Marcus Sörensen men Kevin Poulin i Björklövens mål hann över och kunde rädda.

Björklöven hade en riktigt stark period med 6-7 minuter kvar av perioden och hemmalaget fick verkligen kämpa för att freda sitt mål.

Med 1:52 kvar på klockan kunde inte hemmalaget freda sig längre. Ett 2-1-läge slutade med en retur som Axel Ottosson kunde raka in till 1-1.

Vita Hästen fick ett mycket bra 2-1-läge med halvminuten kvar, men passningen från Marcus Sörenssen blev lite för svår och Patrick Blomberg missade pucken.

Spelet i andra perioden var mycket jämnare än i första, men när Björklöven hade tryck, så hade de verkligen tryck. Vita Hästen ryckte upp sig och spelade periodevis riktigt bra, anförda av framgörallt Marcus Sörensen, men även Christopher Fish, Jens Holmström och Marcus Karlberg syntes flitigt kämpande. Skotten slutade 8-13, vilket väl speglade perioden.

Tredje perioden bjöd på ett böljande spel fram och tillbaka där båda lagen skapade bra chanser med något övertag för hemmalaget.

I mitten av perioden blev Niklas Folin utvisad för slashing och Björklöven satte upp ett tungt tryck. Vita Hästen kunde dock freda sig och när ett skott letade sig fram var Adam Werner med på noterna.

Med fem minuter kvar kunde Björklöven spela sig fram till ett öppet läge där man till slut kunde överlista Adam Werner och sätta ledningspucken.

Det tog dock inte ens en minut innan Topi Nättinen kunde trampa runt motståndarkassen och spela över pucken till Marcus Sörensen vid andra stolpen som kunde raka in kvitteringen. 2-2 efter 15:48!

Med 3:25 kvar på klockan åkte Anton Danielsson ut för holding. Björklöven utnyttjade tillfället och lyckades på en halv minut tråckla in 2-3.

Hemmalaget tog ut målvakten med två minuter kvar och åkte dessutom på en utvisning. Vita Hästen hade riktigt bra möjligheter och de närvarande i hallen trodde nog att pucken var inne, men Björklöven kunde hålla undan och ta hem poängen.